Kategorie
Delikatesy, Ser, Ser, specjalność
Składniki
MLEKO pasteryzowane, skrobia ziemniaczana (zapobiega sklejaniu się wiórek), sól, kultury bakterii kwasu MLEKOWEGO, enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: beta-karoten
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1736 kJ/418 kcal
Tłuszcz: 34 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g
Węglowodany: 2,3 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 25 g
Sól: 1,8 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ser Red Cheddar, wiórkowany, pełnotłusty, dojrzewający.
Logotypy stron trzecich
Green Dot
Pozostałe informacje
Pakowany w atmosferze ochronnej.
Zalecenia dla alergików
Mleko: Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze +2-+8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu pięciu dni.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 200
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Dania
Kraj pochodzenia głównego składnika: Produkt UE
Rozmiar opakowania
200
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Danii. Mleko pochodzi z UE.
Adres producenta
Arla Foods S.A.,
ul. Dworcowa 27,
78-220 Tychowo;
www.arla.pl
Adres zwrotny
Arla Foods S.A.,
ul. Dworcowa 27,
78-220 Tychowo;
www.arla.pl