Kategorie
Produkty mleczarskie i pieczywo, Jogurty, Jogurty naturalne
Składniki
MLEKO*, MLEKO zagęszczone odtłuszczone*, żywe kultury bakterii jogurtowych, *wyprodukowano bez stosowania GMO
w 100 g jogurtu
Wartość energetyczna : 258 kJ / 61 kcal
Tłuszcz : 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,9 g
Węglowodany : 7,2 g
w tym cukry : 7,2 g
Białko : 4,7 g
Sól : 0,10 g
Wapń: (20%)** 160 mg
** RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal):
Cechy
prosty skład, 2 składniki: mleko od polskich rolników, żywe kultury bakterii, firma polska, wyprodukowano bez stosowania GMO
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu.
Opis produktu
Specjalne żywe kultury bakterii dają mleczny, delikatny smak.
Zalecenia dla alergików
Mleko: Zawiera
Dodatki
Składniki modyfikowane genetycznie: Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w temp.: od +2°C do +6°C.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 6
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 290
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
290
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
BAKOMA Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Infolinia 801 340 600
www.bakoma.pl
Zakład Produkcyjny:
Elżbietów 48
96-516 Szymanów
Poland
Adres zwrotny
BAKOMA Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Infolinia 801 340 600
www.bakoma.pl