Kategorie
Produkty mleczarskie i pieczywo, Jogurty, Jogurty
Składniki
jugurt 71% (MLEKO, ŚMIETANKA, MLEKO odtłuszczone zagęszczone, cukier, naturalny aromat waniliowy, barwnik: karoteny; żywe kultury bakterii jogurtowych), wsad jagodowy 19,4% (jagody 50%, woda, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, substancja zagęszczająca: pektyny; regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, cytryniany sodu; substancja wiążąca: cytryniany wapnia; naturalny aromat, koncentrat z marchwi, aronii i winogron), kulki ryżowe w MLECZNEJ czekoladzie 9,6% [czekolada mleczna 7,2% (cukier, masło kakaowe, pełnotłuste MLEKO w proszku, masa kakaowa, SERWATKA w proszku, LAKTOZA, emulgator: lecytyny SOJOWE), kulka ryżowa 2,4% (mąka ryżowa, cukier, dekstroza, odtłuszczone MLEKO w proszku, maltodekstryna, ekstrakt słodowy, tłuszcz palmowy w proszku), substancje glazurujące: guma arabska, szelak)]
produktu po wymieszaniu jogurtu z kulkami w 100 g
Wartość energetyczna : 636 kJ / 152 kcal
Tłuszcz : 6,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 4,9 g
Węglowodany : 19,8 g
w tym cukry : 17,5 g
Białko : 2,6 g
Sól : 0,09 g
Zawartość opakowania
140 g e jogurt + 15 g kulki
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Jogurt kremowy waniliowy z jagodami (10%) oraz z kulkami ryżowymi w mlecznej czekoladzie
Zalecenia dla alergików
Mleko: Zawiera
Soja: Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 6
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 155
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj produkcji: Polska
Rozmiar opakowania
155
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Adres producenta
BAKOMA Sp. z o.o. ul. Połczyńska 97A 01-303 Warszawa Zakład Produkcyjny: Elżbietów 48 96-516 Szymanów
Adres zwrotny
BAKOMA Sp. z o.o. ul. Połczyńska 97A 01-303 Warszawa Infolinia: 801 340 600 www.bakoma.pl