Kategorie
Artykuły spożywcze, Ryż i makaron, Inne produkty z ryżu / makaronu
Składniki
100 % mąka z czerwonej soczewicy
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać GLUTEN i JAJA.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna:: 1477 kJ (348 kcal)
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 5,1 g
Błonnik: 5,8 g
Białko: 26 g
Sól: 0,01 g
Zawartość składników (w 100 g ugotowanego produktu)::
Błonnik: 4,0 g
Żelazo: 3,7 mg (26 %)*
Mangan: 0,47 mg (24 %)*
Miedź: 0,43 mg (43 %)*
Kwas foliowy: 61,3 µg (31 %)*
Tiamina: 0,18 mg (16 %)*
*% dziennej referencyjnej wartości do spożycia dla osoby dorosłej:
Cechy
polska firma, wysoka zawartość białka, źródło kwasu foliowego B9
Opis produktu
- Wysoka zawartość białka
Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
- Źródło błonnika, witaminy B1 i kwasu foliowego
Kwas foliowy pomaga w produkcji krwi i przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży.
- Źródło manganu, miedzi i żelaza
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
O producencie
Firma Rodzinna
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Przechowywanie
Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 250
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Polska
Rozmiar opakowania
250
Jednostka (tekst opisowy)
g
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce. Pochodzenie podstawowego składnika: UE lub spoza UE
Adres producenta
P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.,
ul. Kołłątaja 44,
05-402 Otwock
Produkcja
ul. Boryszewska 8,
05-462 Wiązowna
tel/fax +48 22 7890633
tel. +48 22 4982802
www.bartolini.com.pl
biuro@bartolini.com.pl
Facebook: bartolini.makarony
Instagram: bartolini_pasta
Adres zwrotny
P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.,
ul. Kołłątaja 44,
05-402 Otwock
tel/fax +48 22 7890633
tel. +48 22 4982802
www.bartolini.com.pl
biuro@bartolini.com.pl
Facebook: bartolini.makarony
Instagram: bartolini_pasta