Kategorie
Artykuły spożywcze, Ryż i makaron, Makaron tradycyjny
Składniki
mąka makaronowa PSZENNA, JAJA świeże 23 %
Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego makaronu
Wartość energetyczna: 591 kJ (140 kcal)
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 26 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 5,2 g
Sól: 0,02 g
Cechy
tradycyjna domowa receptura, ze świeżych jaj wybijanych ręcznie, Produkt polski, 100 % z polskich surowców, naturalny kolor bez dodatku kurkumy
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron sześciojajeczny.
Opis produktu
Bartolini 6-jajeczny to makarony inspirowane polską tradycją kulinarną. Ich skład oraz rzemieślnicze metody wytwarzania nawiązują do receptur stosowanych od lat na ziemiach polskich.
Ich lekko chropowata powierzchnia charakteryzująca również makarony wyrabiane własnoręcznie w domowym zaciszu, to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten doskonale chłonie sosy i zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się i znacznie zwiększa swą objętość po ugotowaniu.
Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy. Jego naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda i świeże jaja z lokalnej fermy wybijane przez nas każdego dnia.
O producencie
Firma Rodzinna
Zalecenia dla alergików
Jaja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Przechowywanie
Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 250
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Polska
Rozmiar opakowania
250
Jednostka (tekst opisowy)
g
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski
Adres producenta
P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.
ul. Kołłątaja 44,
05-402 Otwock
Produkcja
ul. Boryszewska 8,
05-462 Wiązowna
biuro@bartolini.com.pl
tel./fax +48 22 7890633
www.bartolini.com.pl
Adres zwrotny
P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.
ul. Kołłątaja 44,
05-402 Otwock
biuro@bartolini.com.pl
tel./fax +48 22 7890633
www.bartolini.com.pl