Kategorie sklepu
Zrealizujemy twoje zamówienie jeżeli zamówisz w ciągu
Twój koszyk jest pusty.
Kategorie

Basia Mąka na pizzę włoską typ 00 1 kg

5,79zł / szt.
Cena 5,79zł za 1 kg

Kategorie

Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Inna mąka

w 100 g produktu

Wartość energetyczna : 1442 kJ / 340 kcal
Tłuszcz : 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,3 g
Węglowodany : 70,6 g
w tym cukry : 1,7 g
Białko : 11,0 g
Sól : 0 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).:

Cechy

edycja limitowana, smaki świata

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mąka pszenna typ "00"

Opis produktu

Pizza to typowe danie kuchni włoskiej. Swoją popularność zdobyła pod koniec XIX w., kiedy to zaserwowana królowej Włoch zdobyła jej uznanie. Pyszne ciasto z sosem z dojrzałych pomidorów, rozpływająca się w ustach mozzarella i aromatyczne zioła idealnie odzwierciedlają kolory włoskiej flagi. Dzięki Mące Basia typ "00" można przygotować ciasto, które będzie miało idealną kruchość i smak. Odkryj z Mąką Basia smak prawdziwej włoskiej pizzy! Więcej na: www.mojabasia.pl

O marce

Spróbuj również: Basia Mąka tortowa extra pszenna typ 405 Basia Mąka poznańska pszenna typ 500 Basia Mąka wrocławska pszenna typ 500 Basia Mąka Extra wypiek pszenna typ 550 Basia Mąka z pełnego przemiału pszenna typ 1850

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

Przepisy

Oryginalna włoska Margherita - 300 g mąki Basia na pizzę włoską typ "00" - ¾ szklanki ciepłej wody - 10 g świeżych drożdży - 3 łyżki oliwy z oliwek - płaska łyżeczka soli - sos pomidorowy lub pomidory w puszcze - ser mozzarella (w bloku) W połowie ciepłej wody rozpuść drożdże. Do miski wsyp mąkę, sól, wlej rozpuszczone drożdże oraz oliwę. Mieszaj do utrzymania jednolitej konsystencji. Energicznie wyrabiaj ciasto, aż będzie odklejać się od dłoni. Przykryj miskę wilgotną ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 60 min. Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C. Ciasto rozwałkuj na cienki placek lub wyłóż je do natłuszczonej blaszki o średnicy ok. 35 cm, dopasowując do jej kształtu. Następnie ciasto posmaruj sosem pomidorowym (w przypadku użycia pomidorów w puszcze, zmiksuj je, doprawiając odrobiną cukru i soli wg uznania). Całość posyp serem mozzarella startym na tarce. Piecz ok. 15-1120 min. Pizze możesz urozmaicić według własnych smaków. Smacznego! Autorem przepisu jest restaurator Mauro Lucci - właściciel restauracji Don Lucci.

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy: 1

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna): Kilogramów

Kraj

Kraj pochodzenia: Polska

Rozmiar opakowania

1

Jednostka (tekst opisowy)

kg

Adres producenta

GoodMills Polska Sp. z o.o. ul. Serbska 4 61-696 Poznań

Adres zwrotny

GoodMills Polska Sp. z o.o. ul. Serbska 4 61-696 Poznań

Znaczniki produktu
Klienci, którzy kupili ten produkt nabyli również:
2,99zł / szt.
Ziemniaki luz
Cena 3,29zł za 1 kg
3,29zł / kg
3,99zł / szt.