Kategorie
Żywność mrożona, Warzywa, Rośliny strączkowe mrożone
Składniki
fasolka szparagowa żółta
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać SELER.
Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość energetyczna: 115 kJ - 27 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 3,4 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 1,5 g
Sól*: 0,03 g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.:
Cechy
bez pozostałości pestycydów*, Produkt polski, 3 minuty i gotowe, tylko podgrzej, wysoka zawartość błonnika, *Produkowana na Kujawach Fasolka jest bez pozostałości pestycydów. To wszystko dzięki inicjatywom agroekologicznycm, które rozwijamy z naszymi partnerami
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Fasolka szparagowa żółta, produkt głęboko mrożony.
Logotypy stron trzecich
Wstęga Möbiusa
Opis produktu
Ciesz się smakiem i jakością warzyw, które przygotujesz zaledwie w 4 minuty.
Pozwala na to wyjątkowa innowacja Bonduelle „Już przygotowane na parze".
Bonduelle Gwarantuje: fasolka z tego opakowania została zebrana, przygotowana na parze i zamrożona w ciągu jednego dnia!
Znak „Bez pozostałości pestycydów" oznacza, że każda partia naszej Fasolki zielonej jest przebadana w akredytowanych labolatoriach zewnętrznych, gdzie wyrafinowany jest brak pozostałości 480 cząsteczek różnych pestycydów (w limitach ilościowych <0,01 mg/kg).
Więcej na www.bonduelle.pl
O marce
Bonduelle
Zobowiązuje się do zrównoważonego rolnictwa!
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Dla zachowania jakości i zasad bezpieczeństwa żywienia, przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Upewnij się, że produkt jest odpowiednio podgrzany, tak jak zalecamy. Przed przyrządzeniem przechowuj produkt w zamrażarce.
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem!
Produkt rozmrożony nie nadaje się do powtórnego zamrożenia!
Sposób przechowywania pod warunkiem nieprzerwania łańcucha chłodniczego: w temperaturze 0°C- +3°C: 24 godziny, w temperaturze -18°C najlepiej spożyć przed końcem: data wydrukowana na opakowaniu obok kodu kreskowego.
Przepisy
Przepis prosto na talerz!
Fasolka w sosie pomidorowym
Składniki (na 4 porcje):
- 1 opakowanie Fasolki szparagowej żółtej Bonduelle „Już przygotowanie na parze"
- 2 średnie pomidory
- 1 cebula
- 3-4 ząbku czosnku
- oliwa z oliwek
- natka pietruszki, sól, pieprz do smaku
Na oliwie podsmaż cebulę pokrojoną w piórka i posiekany czosnek.
Dodaj obranego ze skóry i pokrojonego w kosteczkę pomidora i podsmażaj jeszcze chwilę, aby pomidor odparował i utworzył się sos.
Dodaj Fasolkę szparagowo żółtą Bonduelle „Już przygotowane no porze" oraz przyprawy do smaku. Chwila i gotowe!
Posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj no ciepło.
Fasolki nie musisz już gotować, Bonduelle zrobił to zo Ciebie na parze.
Kraj
Kraj pochodzenia: Polska
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski, Kraj pochodzenia: Polska
Adres producenta
Bonduelle Polska S.A.,
ul. Puławska 303,
02-785 Warszawa
infolinia 0 801 372 032
Opłata jak za jedną jednostkę taryfikacyjną
www.bonduelle.com.pl
Adres zwrotny
Bonduelle Polska S.A.,
ul. Puławska 303,
02-785 Warszawa
infolinia 0 801 372 032
Opłata jak za jedną jednostkę taryfikacyjną
www.bonduelle.com.pl