Kategorie
Produkty mleczarskie i pieczywo, Jogurty, Jogurty naturalne
Składniki
MLEKO, żywe kultury bakterii jogurtowych
100 g
Energia: 249 kJ / 60 kcal
Tłuszcz : 3,5 g
w tym kwasy nasycone : 2,3 g
Węglowodany : 3,9 g
w tym cukry : 3,9 g
Białko : 3,1 g
Sól : 0,10 g
Wapń : 120 mg (15%*)
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:
Kubek zawiera 1 porcję produktu równą 140 g.:
Cechy
tylko 2 składniki: mleko i bakterie
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Jogurt naturalny
Logotypy stron trzecich
Green Dot
Opis produktu
Prosty, gesty i delikatny. Jogurt Danone tworzą mleko i żywe kultury bakterii tak, jak od zawsze czyniła natura. Tylko dwa składniki, a tyle smaku! Danone. Tak niezwykły, tak prosty. Produkt jest źródłem białka, które pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej. Ważna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy styl życia.
Pozostałe informacje
w 140 g: 349 kJ 84 kcal 4%* w 100 g 249 kJ / 60 kcal * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Zalecenia dla alergików
Mleko: Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze 2-6°C.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 6
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 140
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
140
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
Danone Sp. z o.o. ul. Redutowa 9/23 01-103 Warszawa
Adres zwrotny
Danone Sp. z o.o. ul. Redutowa 9/23 01-103 Warszawa Infolinia 801 33 11 33 Opłata według taryfy operatora www.danone.pl