Kategorie
Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Ciasto w proszku
Składniki
Ciasto: cukier, mąka PSZENNA, skrobia PSZENNA, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar; aromat, Masa czekoladowa: cukier, mąka PSZENNA, czekolada 14 % (miazga kakaowa, cukier, glukoza, emulgator: lecytyny (z SOI)); skrobia kukurydziana, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać MLEKO, JAJA, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE i nasiona SEZAMU.
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g
Wartość energetyczna: 1950 kJ
Wartość energetyczna: 467 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,7 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 33 g
Białko: 5,2 g
Sól: 0,45 g
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (z olejem rzepakowym i margaryną 80 % tł.):
Cechy
z belgijską czekoladą, wyjątkowo aksamitne, bez barwników, bez syropu glukozowego, bez oleju palmowego
Zawartość opakowania
Opakowanie zawiera:, 260 g mieszanki do ciasta, 290 g mieszanki do masy czekoladowej
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Brownie. Mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Opis produktu
Czasami chcemy coś wyznać drugiej osobie, a nie bardzo wiemy jak to zrobić, żeby wyszło lekko, naturalnie i od serca ;)
Na szczęście jest na to prosty przepis:
wystarczy emocje wyrazić... na słodko!
Zalecenia dla alergików
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Dodatki
Barwniki: Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Brownie mieszanka do domowego wypieku ciasta
Przygotuj:
Do ciasta: 3 jaja, 150 ml oleju
Do masy czekoladowej: 1 jajo, 75 g margaryny
Sposób przygotowania:
1. Rozpuść margarynę do masy czekoladowej i pozostaw do wystudzenia.
2. Nastaw piekarnik na temp. 180°C (bez termoobiegu).
3. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z olejem, wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj ok. 4 min.
4. Gotową masę przełóż do blachy 25x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20-25 min.
5. W czasie pieczenia ciasta, zawartość torebki z masą czekoladową wymieszaj łyżką z jajem i wystudzoną margaryną (Uwaga: nie rozcieraj kawałków czekolady).
6. Nie wyłączaj piekarnika. Upieczone ciasto wyjmij, ponakłuwaj wierzch widelcem i rozsmaruj masę czekoladową na powierzchni.
7. Piecz jeszcze ok. 9 min (Uwaga: nie przedłużaj czasu pieczenia; masa powinna być z góry sucha, w środku półpłynna).
8. Po wyjęciu pozostaw ciasto w blaszce do całkowitego wystudzenia.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 550
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
550
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Adres zwrotny
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl