Kategorie
Artykuły spożywcze, Cukier i słodziki, Inne
Składniki
cukier, aromat: etylowanilina
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać GLUTEN, JAJA, MLEKO, SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE i nasiona SEZAMU.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1691 kJ / 398 kcal
tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
węglowodany: 99 g
w tym cukry: 99 g
białko: 0 g
sól: 0 g
Cechy
aromatyczny, podwójna porcja na 2 kg mąki
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier wanilinowy.
Opis produktu
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Zastosowanie
Cukier wanilinowy służy jako dodatek do ciast, deserów, ciasteczek, naleśników i potraw mlecznych.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Nasz przepis na pączki
Przygotuj: 500 g mąki, 50 g drożdży, 250 ml mleka, 6 żółtek, 100 g cukru, cukier wanilinowy 30 g Delecta, 1 łyżkę alkoholu, 125 g margaryny, 200 g marmolady.
Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru i mąki w połowie szklanki letniego mleka. Odstaw do wyrośnięcia. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj pozostałe składniki, rozczyn drożdżowy oraz roztopioną margarynę, zagnieć. Pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkuj na grubość 2 cm, wycinaj szklanką krążki. Na każdy nakładaj marmoladę i formuj pączki. W rondlu z rozgrzanym olejem smaż pączki do zarumienienia. Posyp cukrem pudrem.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 30
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
30
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
www.delektujemy.pl
Adres zwrotny
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
www.delektujemy.pl