Kategorie
Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Ciasto w proszku
Składniki
cukier, skrobia PSZENNA, mąka PSZENNA, mąka PSZENNA tortowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 5%, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, maltodekstryna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), czekolada 1% (cukier, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu), emulgatory: E 472b, E 472a, sól, syrop glukozowy, MLEKO odtłuszczone w proszku, aromat, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać JAJA, SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE i nasiona SEZAMU.
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g
Wartość energetyczna: 1695 kJ
Wartość energetyczna: 402 kcal
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,7 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 33 g
Białko: 4,3 g
Sól: 1,11 g
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal):
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z margaryną 80% tł.).:
Ok. 1050 g produktu po przygotowaniu (30 porcji):
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ciasto czekoladowe. Mieszanka do domowego przygotowania ciasta.
O marce
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się dobre intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Zalecenia dla alergików
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Nasz przepis na ciasto czekoladowe
Przygotuj:
Do ciasta: 4 jaja, 100 ml wody, 200 g margaryny (lub masła).
Do dekoracji proponujemy polewę smak ciemnej czekolady Delecta.
Sposób przygotowania:
Rozpuść i ostudź margarynę.
W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp zawartość opakowania i miksuj ok. 4 min.
Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm.
Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temp. 170-180°C przez ok. 40-45 min (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
Baw się smakiem!
Udekoruj gorzką czekoladą.
Dodaj do ciasta wiśnie.
Idealnie smakuje z dodatkiem orzechów.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 670
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
670
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Adres zwrotny
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl