Kategorie
Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Ciasto w proszku
Składniki
cukier, mąka PSZENNA, skrobia PSZENNA, skrobia ziemniaczana, mąka PSZENNA tortowa, proszek jogurtowy 5,5% (MLEKO odtłuszczone, serwatka (z MLEKA), kultury bakterii jogurtowych), mąka ryżowa, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), maltodekstryna, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar, aromat
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać JAJA, SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE i nasiona SEZAMU.
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g
Wartość energetyczna: 1586 kJ
Wartość energetyczna: 378 kcal
Tłuszcz: 16 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g
Węglowodany: 54 g
w tym cukry: 29 g
Białko: 5,1 g
Sól: 1,10 g
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal):
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł. i margaryną 80% tł.).:
Ok. 1050 g produktu po przygotowaniu (30 porcji):
Cechy
pyszna klasyka, 30 porcji
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ciasto jogurtowe. Mieszanka do domowego wypieku ciasta.
O marce
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się dobre intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Zalecenia dla alergików
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 640
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
640
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Adres zwrotny
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
Nasz przepis na ciasto jogurtowe
Przygotuj:
Do ciasta: 4 jaja, 150 ml mleka, 175 g margaryny (lub masła).
Ciasto doskonale smakuje jeżeli mleko zastąpimy 150 g jogurtu naturalnego.
Sposób przygotowania:
Rozpuść i ostudź margarynę.
W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z mlekiem (lub jogurtem), dodaj margarynę, wsyp zawartość opakowania i miksuj ok. 4 min.
Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm.
Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temp. 165-175°C przez 40-45 min (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
Baw się smakiem!
Udekoruj cukrem pudrem.
Dodaj do ciasta maliny, brzoskwinie lub jabłka.
Idealnie smakuje z dodatkiem prażonych migdałów.