Kategorie
Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Dodatki do pieczenia
Składniki
cukier, skrobia modyfikowana ziemniaczana, syrop glukozowy, olej palmowy, emulgator: mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, żelatyna, białka MLEKA, aromat, barwnik: karoteny
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać GLUTEN, JAJA, SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE i nasiona SEZAMU.
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g
Wartość energetyczna: 641 kJ
Wartość energetyczna: 152 kcal
Tłuszcz: 4,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,0 g
Węglowodany: 24 g
w tym cukry: 16 g
Błonnik: 3,5 g
Białko: 0,11 g
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal):
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł.).:
Cechy
bez tłuszczów utwardzonych, tylko dodaj mleko, gotowe w 5 minut
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Krem karpatka bez gotowania, w proszku.
O marce
Życzymy Ci udanych wypieków!
I pamiętaj... że zawsze ważniejsze są Twoje intencje niż końcowy efekt. Piecz dla innych... ot tak... Prosto z serca.
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Sposób przygotowania:
Krem
przygotuj:
Wersja podstawowa: 400 ml schłodzonego mleka.
Do wysokiego naczynia wlej mleko, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min.
Wersja wzbogacona: 325 ml schłodzonego mleka, 250 ml schłodzonej śmietanki 30-36% tł.
Do wysokiego naczynia wlej mleko, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min. Osobno ubij śmietankę do sztywnej konsystencji. Połącz całość.
Ptysie
przygotuj:
Polewę smak ciemnej czekolady Delecta, Krem Karpatka 5 min, Ciasto: 250 ml wody (1 szkl.), 125 g margaryny, 4 jaja, 1 szklankę mąki pszennej (ok. 150 g), pół łyżeczki proszku do pieczenia Delceta.
Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj mąkę. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź. Do chłodnej masy dodaj proszek do pieczenia, wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min. Ciasto podziel na dwie części. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę z wyposażenia piekarnika wykładaj łyżeczką porcje ciasta (24 sztuki). Piecz w temperaturze 220°C ok. 20-25 min do wysuszenia. Powtórz czynność z drugą połową ciasta. Przygotuj krem. Wystudzone ptysie przekrój w poprzek i napełnij kremem. Udekoruj ptysie strużkami polewy przygotowanej wg przepisu podanego na opakowaniu. Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę do schłodzenia.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 136
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
136
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delektujemy.pl
Adres zwrotny
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delektujemy.pl