Kategorie
Artykuły spożywcze, Cukier i słodziki, Inne
w 100 g
Wartość energetyczna : 1700 kJ
Wartość energetyczna : 400 kcal
Tłuszcz : 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany : 100 g
w tym cukry : 100 g
Białko : 0 g
Sól: 0 g
Cechy
grube, śnieżnobiałe kryształy
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier biały kat. 1
Opis produktu
Doskonały do słodzenia kawy, herbaty oraz gorących napojów. Grube, śnieżnobiałe kryształy są idealne do ozdabiania wypieków i deserów. Cukier podczas pieczenia nie rozpuszcza się i nie zmienia swojego zabarwienia.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu
Przepisy
Migdałowe kruche ciasteczka: 160 g cukru pudru Diamant, 150 g zimnego masła, 200 g tartych migdałów, 100 g mąki pszennej, 2 żółtka, szczypta soli. Do posypania: 100 g cukru Diamant Gruba Rafinada, 1 białko do posmarowania. Masło posiekać na drobne kawałki, włożyć do miski, dodać pozostałe składniki. Wymieszać i opuszkami palców wyrobić na jednolitą masę. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schładzać w lodówce przez ok. 30 minut. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na 4 części i każdą rozwałkować na grubość 3-4 mm. Wycinać ulubione kształtu. Wierzch każdego ciasteczka posmarować roztrzepanym białkiem i posypać cukrem Gruba Rafinada. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku do 180°C przez około 12 - 15 minut. Rada: tarte migdały można zastąpić tartymi orzechami laskowymi. Zeskanuj kod i wypróbuj aktualny przepis z cukrem Gruba Rafinada
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 500
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
500
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35 60-837 Poznań
Adres zwrotny
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35 60-837 Poznań Serwis konsumencki: tel. +48 061 8665061 www.diamant.pl www.facebook.com/diamantowa.kuchnia