Kategorie
Artykuły spożywcze, Cukier i słodziki, Inne
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1700 kJ / 400 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 100 g
w tym cukry: 100 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Cechy
idealny do wypieków, z polskich buraków, w zgodzie ze środowiskiem
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier puder.
Opis produktu
Idealny składnik ciast, kremów, lukrów i polew
Subtelnie przyprószy oraz udekoruje ciasta i desery
Sprawi, że domowe wypieki będą delikatne i puszyste
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przepisy
Uniwersalne bezy
Przygotowanie:
4 białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Powoli dodawać 250 g cukru pudru nie przestając miksować i nie dopuszczając do powstania grudek. Na koniec dodać płaską łyżkę mąki ziemniaczanej i miksować kilka minut. Przy pomocy szprycy lub woreczka z uciętym rogiem nakładać na wyłożoną papierem blachę pożądane kształty bezy, zachowując między nimi odstępy.
Pieczenie:
Piec w temp. 120-140 stopni przez około 45 minut (obserwując co jakiś czas).
Uwagi:
Temperatura oraz czas pieczenia to wartości orientacyjne - należy je zawsze dostosować do swojego piekarnika.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 400
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
400
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
Adres zwrotny
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
Serwis konsumencki:
tel. +48 61 8665061
www.diamant.pl