Kategorie
Artykuły spożywcze, Cukier i słodziki, Cukier trzcinowy i do kawy
w 100 g
Wartość energetyczna : 1700 kJ
Wartość energetyczna : 400 kcal
Tłuszcz : 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany : 100 g
w tym cukry : 100 g
Białko : 0 g
Sól : 0,01 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier trzcinowy nierafinowany Dry Demerara drobny
Opis produktu
Cukier trzcinowy Diamant Dry Demerara drobny szybko się rozpuszcza. Doskonały do lekkich ciast, biszkoptów, kremów, bez i sufletów. Idealny do kawy oraz drinków.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przepisy
Florentynki z polewą czekoladowo-pomarańczową Składniki: 50 g Cukru Trzcinowego Diamant Dry Demerara drobny, 50 g masła, 200 g mleka skondensowanego (niesłodzonego), 20 g mąki, 300 g mieszanki z posiekanych orzechów i płatków migdałowych. W rondlu rozpuścić cukier z masłem, gdy się całkiem rozpuści dodać mleko, mąkę i orzechy. Dokładnie wymieszać i rozłożyć na blasze wyłożonej woskowanym papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temp. 180°C. Ostudzić. W międzyczasie przygotować polewę i fantazyjnie polać nią ciasto. Po zastygnięciu polewy pokroić na kwadraciki lub romby. Polewa czekoladowo-pomarańczowa: 150 g czekolady gorzkiej, 2 łyżki drobno otartej skórki pomarańczowej, 2 łyżeczki Cukru Trzcinowego Diamant Dry Demerara drobny. Skórkę pomarańczową krótko przesmażyć z cukrem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i energicznie wymieszać ze skórką. Sprawdzone przepisy na: www.diamant.pl dołącz do nas www.facebook.com/diamantowa.kuchnia
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 500
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
500
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35 60-837 Poznań
Adres zwrotny
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35 60-837 Poznań Serwis konsumencki: tel. +48 61-8665061 www.diamant.pl