Kategorie
Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Ciasto w proszku
Składniki
mąka PSZENNA, cukier, 18% konfitura wiśniowa (52% wiśnie, cukier, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja zagęszczająca (pektyny), aromat naturalny), proszek do pieczenia (skrobia PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 1,1% czekolada w proszku (kakao w proszku, cukier, dekstroza), aromaty (zawierają LAKTOZĘ), naturalny aromat waniliowy (zawiera MLEKO)
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g
Energia: 1602 kJ
Energia: 383 kcal
Tłuszcz : 20 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 3,2 g
Węglowodany : 45 g
w tym Cukry : 26 g
Białko : 5,2 g
Sól : 0,71 g
Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek. 1 porcja = około 61 g:
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Cechy
w środku: nowa owocowa konfitura!, super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek
Zawartość opakowania
Opakowanie zawiera:, 362 g mieszanki do ciasta, 80 g konfitury wiśniowej, 12 szt. foremek
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Babeczki czekoladowe z konfiturą wiśniową w proszku.
Opis produktu
Pyszna kombinacja smaków: czekoladowe ciasto i soczysta konfitura wiśniowa. Wystarczy dodać świeże jaja, mleko i olej, wymieszać, upiec i gotowe! Do opakowania dołączono 12 supermocnych foremek.
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Pozostałe informacje
1 porcja (61 g) zawiera: energia 977 kJ 234 kcal 12%*
Energia w 100 g 1602 kJ / 383 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Zalecenia dla alergików
Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Dodaj:
- 2 jajka
- 50 ml mleka (ok. 5 łyżek)
- 125 ml oleju (ok. 13 łyżek)
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek
Na blasze do pieczenia ustaw foremki.
Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, mleko i olej. Całość wymieszaj mikserem do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min). Połowę ciasta równomiernie rozłóż w foremkach do połowy wysokości (po ok. 1 łyżce stołowej).
3. Nakładanie konfitury
Natnij rożek saszetki z konfiturą i wyciśnij z niej konfiturę równomiernie do każdej foremki. Na wierzch rozłóż resztę ciasta, przykrywając nim konfiturę.
4. Pieczenie
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura: ok. 175°C
Czas pieczenia: ok. 17-20 min
Wystudzone babeczki możesz posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Inspiracji i przepisów szukaj na:
www.oetker.pl
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 442
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
442
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl