Kategorie
Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Ciasto w proszku
Składniki
mąka PSZENNA, cukier, skrobia PSZENNA, 5 % płatki czekolady (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgatory (lecytyny (w tym SOJOWE), fosfatydy amonu)), proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA), glukoza, błonnik z cykorii, aromat, sól
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność MLEKA.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g
Energia: 1481 kJ
Energia: 354 kcal
Tłuszcz: 19 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 2,7 g
Węglowodany: 40 g
w tym Cukry: 20 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,70 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:
Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek. 1 porcja = około 51 g:
Cechy
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego, wystarczy wymieszać łyżką, super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek
Zawartość opakowania
Opakowanie zawiera:, 285 g mieszanki do wypieku babeczek, 15 g płatków czekolady, 12 szt. foremek
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka w proszku do przyrządzenia babeczek z płatkami czekolady.
Opis produktu
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Zalecenia dla alergików
Mleko: Może zawierać
Soja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Dodatki
Barwniki: Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Dodaj:
- 2 jajka
- 100 ml wody (ok. 10 łyżek)
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek)
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek
Na blasze do pieczenia ustaw foremki.
Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub trzepaczką do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min).
3. Nakładanie ciasta
Odsyp 1 łyżeczkę płatków czekolady. Pozostałe płatki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką.
Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej płatkami.
4. Pieczenie
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura: ok. 175°C
Czas pieczenia: ok. 17-20 min
Smacznego!
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 300
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
300
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl