Kategorie
Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Inne
Składniki
cukier, syrop glukozowy, olej palmowy, glukoza, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), skrobia modyfikowana, białka MLEKA, 0,5 % ŚMIETANKA w proszku, aromaty
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU.
Wartość odzywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł.) 100 g
Energia: 646 kJ
Energia: 154 kcal
Tłuszcz: 6,2 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 5,3 g
Węglowodany: 22 g
w tym Cukry: 16 g
Białko: 2,9 g
Sól: 0,11 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal):
Deser można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 65 g:
Cechy
bez tłuszczów utwardzonych, puszysta i delikatna, na 200 ml mleka
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Deser w proszku do ubijania z mlekiem.
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
1. Do wysokiego naczynia wlej 200 ml zimnego mleka (min. 2 % tł.), wsyp zawartość torebki i wymieszaj.
2. Całość ubijaj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 3-5 min do uzyskania pożądanej konsystencji.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Truskawkowa pianka
Galaretkę Dr. Oetkera o smaku truskawkowym rozpuść w 500 ml gorącej wody, odstaw do lekkiego stężenia. 250 ml śmietanki 30 % tł. ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj do niej Śnieżną Chmurkę Dr. Oetkera. Do ubitej śmietany dodaj po trochu tężejącą galaretkę, całość miksuj do połączenia składników. Deser przełóż do pucharków i wstaw do lodówki.
Smacznego :)
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 60
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
60
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl