Kategorie sklepu
Zrealizujemy twoje zamówienie (2022-05-23) 9:00 - 11:00 jeżeli zamówisz w ciągu
Twój koszyk jest pusty.
Kategorie

Dr. Oetker Ciasto Kopiec Kreta czarny z czekoladą 420 g

7,99zł

Kategorie

Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Ciasto w proszku

Składniki

cukier, mąka PSZENNA, 12 % płatki czekoladowe (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe)), skrobia PSZENNA, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, żelatyna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA), skrobia modyfikowana, skrobia ryżowa, emulgatory (estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), czekolada w proszku (kakao w proszku, cukier, dekstroza), ŚMIETANKA w proszku, barwnik (węgiel roślinny), aromaty

Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g

Energia: 1051 kJ
Energia: 252 kcal
Tłuszcz: 15 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 7,3 g
Węglowodany: 25 g
w tym Cukry: 18 g
Białko: 3,5 g
Sól: 0,39 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 107 g:

Cechy

polska receptura

Zawartość opakowania

Opakowanie zawiera:, 270 g mieszanki do wypieku ciasta, 100 g mieszanki do sporządzenia masy, 50 g płatków czekoladowych

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka w proszku do przyrządzenia ciasta Kopiec Kreta Czarny.

Opis produktu

Kopiec Kreta czarny swoją ciemną barwę zawdzięcza dodatkowi czarnego kakao i węgla roślinnego. Nasza oryginalna polska receptura zawiera także czekoladę oraz polską śmietankę.

O marce

Polecamy formy Dr. Oetkera! Ø 24 cm

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Zalecenia dla alergików

Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Przygotuj Kopiec Kreta z ulubionymi owocami Dodaj: do ciasta: - 100 g miękkiej margaryny - 2 jaja - 100 ml mleka (ok. 10 łyżek) - 3 banany (lub inne owoce) do masy: - 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł. - 100 ml letniej wody (ok. 10 łyżek) do nasączenia: - 3 łyżki wody, cukier, sok z cytryny (do smaku) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C (bez termoobiegu). Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj margarynę, jaja i mleko. Całość miksuj początkowo na niskich, a następnie na wysokich obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto rozłóż równomiernie w formie. 2. Pieczenie Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 170°C Czas pieczenia: ok. 30-35 min Upieczone ciasto oddziel ostrym nożem od brzegów formy, zdejmij obręcz i wystudź. Masę można ubijać dopiero po ostudzeniu i wydrążeniu ciasta. 3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów Wyłóż ciasto na płaski talerz i łyżką wydrąż miąższ na głębokości 0,5 cm, zostawiając na brzegu 1 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Wydrążony spód ciasta nasącz (3 łyżki wody z cukrem i sokiem z cytryny do smaku). Banany obierz, przekrój wzdłuż i płaską stroną ułóż na wydrążonym cieście (aby nie zmieniły barwy możesz je skropić sokiem z cytryny). 4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno (ok. 5 min na najwyższych obrotach). Do oddzielnego naczynia wlej letnią wodę, wsyp mieszankę do masy i miksuj przez 30 sek. Tak przygotowaną mieszankę przełóż natychmiast do ubitej śmietany, delikatnie wymieszaj, a następnie stopniowo dodawaj płatki czekoladowe. Masę wyłóż na banany pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Łyżką uformuj kopułę i posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na ok. 2 godz. do lodówki. Ciasto może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta Smacznego :)

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy: 420

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rozmiar opakowania

420

Jednostka (tekst opisowy)

g

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Znaczniki produktu