Kategorie
Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Polewa gotowaSkładniki
cukier, syrop glukozowy, woda, 2,8% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza), syrop palonego cukru, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancja konserwująca (sorbinian potasu), barwnik (dwutlenek tytanu)Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność MLEKA.w 100 g:
Energia : 1430 kJ/341 kcal
Tłuszcz : 0,4 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 0,2 g
Węglowodany : 82,1 g
w tym Cukry : 73,1 g
Białko : 0,6 g
Sól : 0,04 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Lukier czekoladowy gotowy.Opis produktu
Lukier to klasyczna polewa przygotowana na bazie cukru od lat wykorzystywana do dekoracji ciast: bab, babeczek, serników, makowców, pierników, pączków, ciasteczek… Lista wypieków oblewanych lukrem jest wyjątkowo długa, a gotowanie prawdziwego lukru w domu zgodnie z tradycyjnym przepisem nie raz przysporzyło problemów nawet wprawionym w pieczeniu paniom domu. Nareszcie koniec z pracochłonnym przygotowaniem lukru, teraz wystarczy zanurzyć torebkę z produktem na 10 minut w gorącej wodzie i wylać gotowy lukier na ciasto. W naszej ofercie dla urozmaicenia twoich wypieków oprócz klasycznego lukru białego, znajdziesz trzy pastelowe kolory lukrów o delikatnym owocowym smaku: różowy, żółty i zielony. Kolorowe lukry przygotowaliśmy głównie z myślą o najmłodszych, używane do dekoracji babeczek i kruchych ciasteczek jako tło dla innych dekoracji np. pisaków i posypek pobudzą ich dziecięcą wyobraźnię, a fantazyjne, kolorowo udekorowane wypieki z pewnością przysporzą dużo radości całej rodzinie.
Baw się i dekoruj z fantazją swoje wypieki pysznie czekoladowym Lukrem gotowym Dr. Oetkera!Zalecenia dla alergików
Mleko: Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania
Kąpiel wodna
1. Wodę doprowadzoną do wrzenia odstawić na 5 minut. Torebkę zanurzyć w gorącej wodzie o temp. do +70°C na 3-5 minut.
2. Chwytając przez ściereczkę, wyjąć torebkę z naczynia i kilkakrotnie ugnieść, by wyrównać strukturę lukru. Odciąć róg opakowania.
3. Udekorować wystudzone ciasto.
Uwagi i rady
- Lukru nie należy przegrzewać powyżej temp. +70°C.
- Najlepszy efekt uzyskuje się dekorując wystudzone ciasto.
- Lukier po otwarciu należy zużyć w całości - może ulec wyschnięciu.
- Nie podgrzewać w mikrofalówce.
- Jedno opakowanie Lukru wystarcza na udekorowanie ok. 6 babeczek.Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 100
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
100Jednostka (tekst opisowy)
gAdres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 GdańskAdres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl