Kategorie
Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Ciasto w proszku
Składniki
mąka PSZENNA, cukier, 16 % kropelki czekolady (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny)), skrobia PSZENNA, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA), substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), 0,2 % czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza), aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność MLEKA, SOI.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g
Energia: 1783 kJ
Energia: 427 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 4,5 g
Węglowodany: 42 g
w tym Cukry: 25 g
Białko: 4,4 g
Sól: 0,74 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:
Z mieszanki otrzymujemy 24 szt. babeczek.:
1 porcja = około 18 g:
Cechy
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego, 24 kolorowe mini foremki, wystarczy wymieszać łyżką, super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek
Zawartość opakowania
Opakowanie zawiera:, 205 g mieszanki do wypieku babeczek, 40 g kropelek czekolady, 24 szt. foremek
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka w proszku do przyrządzenia mini babeczek czekoladowych z kropelkami czekolady.
Opis produktu
Mini babeczki czekoladowe z kropelkami czekolady w proszku
O marce
Wypróbuj także:
Mini Babeczki smak waniliowy z kropelkami czekolady
... z zabawnymi foremkami
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Zalecenia dla alergików
Mleko: Zawiera
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Dodatki
Barwniki: Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Dodaj:
- 1 jajko
- 50 ml wody (ok. 5 łyżek)
- 100 ml oleju
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek
Na blasze do pieczenia ustaw 24 foremki.
Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min).
3. Dodawanie kropelek czekolady
Odsyp 1-2 płaskie łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.
4. Pieczenie
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura: 175°C
Czas pieczenia: ok. 15-17 min
Smacznego!
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 245
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
245
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl