Kategorie
Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Ciasto w proszku
Składniki
mąka PSZENNA, cukier, 20 % kropelki czekolady (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny)), skrobia PSZENNA, glukoza, proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA), substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), aromat, naturalny aromat wanilii Bourbon
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność MLEKA, SOI.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g
Energia: 1902 kJ
Energia: 459 kcal
Tłuszcz: 31 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 5,1 g
Węglowodany: 40 g
w tym Cukry: 23 g
Białko: 4,2 g
Sól: 0,5 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:
Cechy
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego, 24 kolorowe mini foremki, wystarczy wymieszać łyżką, super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek
Zawartość opakowania
Opakowanie zawiera:, 200 g mieszanki do wypieku babeczek, 50 g kropelek czekolady, 24 szt. foremek
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka w proszku do przyrządzenia mini babeczek o smaku waniliowym, z kropelkami czekolady.
O marce
Wypróbuj także:
Mini Babeczki czekoladowe z kropelkami czekolady
... z zabawnymi foremkami
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Zalecenia dla alergików
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Dodatki
Barwniki: Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Dodaj:
- 1 jajko
- 50 ml wody (ok. 5 łyżek)
- 125 ml oleju
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek
Na blasze do pieczenia ustaw 24 foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min).
3. Dodawanie kropelek czekolady
Odsyp 1-2 płaskie łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.
4. Pieczenie
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura: 175°C
Czas pieczenia: ok. 15-17 min
Smacznego!
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 250
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
250
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl