Kategorie sklepu
Zrealizujemy twoje zamówienie jeżeli zamówisz w ciągu
Twój koszyk jest pusty.
Kategorie

Chwilowy brak produktu na magazynie

Dr. Oetker Piernik klasyczny 380 g

5,59zł / szt.
Cena 14,71zł za 1 kg

Kategorie

Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Ciasto w proszku

Składniki

cukier, MĄKA PSZENNA, skrobia, ekstrakt kawy zbożowej (JĘCZMIEŃ, ŻYTO, cykoria), MLEKO ODTŁUSZCZONE W PROSZKU, substancja spulchniająca (węglany sodu), 0,8% mieszanka przypraw (ZAWIERA GORCZYCĘ), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, aromat

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g

Energia: 1492 kJ
: 365 kcal
Tłuszcz : 16,5 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 4,5 g
Węglowodany : 46,0 g
w tym Cukry : 25,3 g
Białko : 5,4 g
Sól : 0,9 g
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = około 44 g:

Cechy

z mieszanką aromatycznych przypraw

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Piernik klasyczny w proszku

Opis produktu

"Babka jogurtowa", "Babka o smaku cytrynowym", "Piernik" i "Murzynek" - wyróżniają się szczególnie prostym i szybkim sposobem przygotowania. Sięgnij po nie, jeśli nie masz zbyt dużo czasu, a chciałabyś w godzinę sprawić niespodziankę Twoim bliskim. Trzeba dodać jajka, mleko oraz tłuszcz i pyszne ciasto gotowe! Dzięki łatwemu przygotowaniu pyszne ciasto może pojawić się w Twoim domu każdego dnia. Ciasta te są szczególnie lubiane przez dzieci.

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Zalecenia dla alergików

Jęczmień: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Zawiera
Żyto: Zawiera

Przygotowanie i stosowanie

Dodaj: - 2 jaja - 125 g margaryny - 100 ml mleka (ok. 9 łyżek) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Piekarnik nastawić na temp. 180°C. Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jaja, miękką margarynę i mleko. Całość miksować najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 4 min. do uzyskania gładkiego ciasta. 2. Nakładanie do formy Foremkę posmarować tłuszczem i oprószyć mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto nałożyć do foremki. 3. Pieczenie Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 65-70 min. Uwaga: po ok. 25 min pieczenia naciąć ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia. 4. Dekorowanie Upieczone ciasto należy wyjąć z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Smacznego!

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Propozycja Piernik Świąteczny Ciasto Piernik upiec zgodnie ze sposobem przygotowania. Po ostudzeniu przekroić wzdłuż, tworząc 3 blaty, posmarować powidłami śliwkowymi lub kwaśnym dżemem (ok. 250 g). Polewa Gotową polewę deserową Dr. Oetkera przygotować wg przepisu na opakowaniu, polać nią wierzch piernika i natychmiast posypać bakaliami (ok. 100 g: rodzynki, posiekane orzechy włoskie, laskowe, migdały). Więcej przepisów znajdziesz na www.oetker.pl

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy: 380

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rozmiar opakowania

380

Jednostka (tekst opisowy)

g

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Spółka z. o. o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Spółka z. o. o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl
Znaczniki produktu
Klienci, którzy kupili ten produkt nabyli również:
Ziemniaki luz
Cena 2,19zł za 1 kg
2,19zł / kg
6,19zł / szt.
3,99zł / szt.
Sznytka sztuka
Cena 7,50zł za 1 kg
0,45zł / szt.