Kategorie
Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Inne
Składniki
syrop glukozowy, cukier, woda, barwniki (dwutlenek tytanu, tlenki i wodorotlenki żelaza), skrobia modyfikowana, substancja żelująca (karagen), regulatory kwasowości (kwas mlekowy, kwas octowy, mleczan sodu), substancja konserwująca (sorbinian potasu)
w 100 g:
Energia: 1144 kJ / 269 kcal
Tłuszcz : 0,1 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 0 g
Węglowodany : 67 g
w tym Cukry : 47 g
Białko : 0,1 g
Sól : 0,06 g
Cechy
do dekoracji: ciasteczek, pierniczków i ciast
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Pisak żelowy złoty
Opis produktu
Najbardziej wyjątkowy i błyszczący złoty pisak żelowy od Dr. Oetkera: - skrzy się milionem drobinek, - jednolita struktura, - łatwy w użyciu. Pięknie się prezentuje i jest idealnym sposobem na kreatywną zabawę dla całej rodziny!
Przygotowanie i stosowanie
Sposób użycia: 1. Przed otwarciem tubkę delikatnie ugniatać palcami przez ok. 1 minutę dla uzyskania jednolitej struktury masy. 2. Stosować tylko na suchą i zastygłą powierzchnię. 3. Po udekorowaniu każde ciasteczko osobno odstawić na kilka godzin do zastygnięcia dekoracji. 4. Po otwarciu zużyć w ciągu 30 dni. Uwaga: nie kłaść ciasteczek jedno na drugim! W zależności od dekorowanej powierzchni pisaki po zastygnięciu mogą być nadal plastyczne.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie przechowywać w lodówce.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 19
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
19
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl