Kategorie
Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Inne
Składniki
glukoza, skrobia modyfikowana
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Wartość odżywcza na 100 g produktu w proszku:
Energia: 1569 kJ/369 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 0 g
Węglowodany: 92 g
w tym Cukry: 48 g
Białko: 0,1 g
Sól: 0,01 g
Cechy
utrzymuje właściwą konsystencję bitej śmietany
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka w proszku do ubijania śmietany.
Opis produktu
Ubita śmietana ze Śmietan-fixem długo utrzymuje dekoracyjne kształty i nie podchodzi wodą.
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Śmietan-fix na 200-250 ml śmietanki 30 % tł. lub 36 % tł.
Sposób użycia:
1. Schłodzoną śmietankę ubij krótko mikserem.
2. Zawartość torebki wymieszaj z cukrem pudrem i/lub dowolnym cukrem Dr. Oetkera (ilość wg uznania), następnie wsyp do śmietanki i ubij do uzyskania pożądanej konsystencji.
3. Do czasu podania przechowuj w lodówce.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 9
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
9
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk