Kategorie
Delikatesy, Boczek i kiełbasy, Inne kiełbasy
Składniki
mięso wieprzowe, substancja żelująca: alginian sodu, stabilizator: celuloza, sól, glukoza, aromaty, regulatory kwasowości: cytryniany sodu, mleczan wapnia, białko wieprzowe, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu, 100 g produktu wyprodukowano ze 185 g mięsa wieprzowego
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać SOJĘ, SELER, GORCZYCĘ, LAKTOZĘ (z MLEKA).
w 100 g
Wartość energetyczna : 2152 kJ/519 kcal
Tłuszcz : 43 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 16 g
Węglowodany : 5,0 g
w tym cukry : 2,0 g
Białko : 28 g
Sól : 3,8 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/ 2 000 kcal).:
Opakowanie 120 g zawiera 6 porcji produktu.:
Cechy
nasze polskie!, trzymamy masę! niezmiennie 120 g w paczce!, 100 g produktu ze 185 g mięsa wieprzowego, produkt bezglutenowy
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kiełbasa wieprzowa, wędzona, parzona, suszona, drobno rozdrobniona.
Logotypy stron trzecich
Znak przekreślonego kłosa
Pozostałe informacje
Pakowany w atmosferze ochronnej. Znak przekreślonego kłosa - PL-111-005
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +25°C. Powstawanie białego nalotu spowodowane jest naturalnym procesem zachodzącym w czasie przechowywania produktu i nie ma negatywnego wpływu na jakość wyrobu.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 25
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 120
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Polska
Rozmiar opakowania
120
Jednostka (tekst opisowy)
g
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce z mięsa wieprzowego pochodzącego z Polski.
Adres producenta
Zakłady Mięsne SILESIA S.A. ul. Opolska 22, 40-084 Katowice www.duda.pl
Adres zwrotny
Zakłady Mięsne SILESIA S.A. ul. Opolska 22, 40-084 Katowice www.duda.pl