Kategorie
Artykuły spożywcze, Napoje gorące, Inne napoje gorące
Składniki
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator kwasowości (węglan potasu), Zawiera 11 % tłuszczu kakaowego
Tekst dotyczący alergenów
MOŻE ZAWIERAĆ MLEKO, ZBOŻA (GLUTEN), SOJĘ.
Wartość odżywcza 100 g
Energia: 1298 kJ
Energia: 310 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy nasycone: 6,9 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 34 g
Białko: 23 g
Sól: 0,05 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).:
Cechy
wysoka jakość
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu.
Opis produktu
Wedlowskie kakao, powstałe z ziaren kakaowca pochodzących z Ghany. Ziarna kakaowca z Ghany są cenione ze względu na swoją wysoką jakość, a powstały z nich proszek kakaowy ma czekoladowy posmak. Doskonałe do picia, jak również do wypieków i wszelkiego rodzaju deserów. Nadaje potrawom wyjątkowy, nie zapomniany smak. Wypróbuj przepis, który znajduje się na opakowaniu lub wykorzystaj nasze ciemne kakao w swojej ulubionej recepturze!
O marce
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Przepisy
Prosty przepis
Przepis na babeczki z kremem czekoladowym i migdałami
Składniki na babeczki
125 g miękkiego masła
165 g drobnego cukru
2 jajka
190 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
125 ml mleka
migdały w płatkach do dekoracji
Produkty E. Wedel
90 g Czekolady Klasycznej Gorzkiej 64 %
2 łyżki Kakao z Ghany Ciemnego
Przygotowanie babeczek
Piekarnik rozgrzej do 160°C. Czekoladę przełóż do rondelka i cały czas mieszając, rozpuść na niewielkim ogniu. Masło i cukier przełóż do dużej miski i mikserem ubij je na puszystą, kremową masę. Pojedynczo dodawaj jajka, cały czas ubijając. Następnie dodaj mąkę przesianą razem z kakao oraz proszkiem do pieczenia i ubijaj na niskich obrotach.
Dodaj roztopioną czekoladę oraz mleko i dokładnie wymieszaj drewnianą szpatułką. Ciasto nakładaj do foremki na muffinki z 12 dziurkami wyłożonymi papierowymi papilotkami. Piecz 20-25 minut.
Wystudź na kratce. Całkowicie wystudzone babeczki posmaruj kremem (możesz użyć rękawa cukierniczego) i udekoruj płatkami migdałów. Migdałów możesz użyć jako posypki lub wbijać je w krem tak, aby każda babeczka przypominała małego jeżyka.
Składniki na krem
125 ml śmietanki 30 %
70 g masła
Produkty E. Wedel
250 g Czekolady Klasycznej Gorzkiej 64 %
lub Lekko Gorzkiej 50 %
Przygotowanie kremu
Składniki kremu przełóż do metalowej miski i podgrzewaj w kąpieli wodnej (na garnku z niewielką ilością gotującej się wody) mieszając, aż powstanie gładka masa.
Odstaw do całkowitego wystudzenia, a następnie ubij mikserem na puszysty krem.
! Pamiętaj, żeby jajka miały temperaturę pokojową. Krem nie zważy się, a babeczki pozostaną puszyste.
Łatwy i szybki przepis na czekoladowe babeczki, które zawsze się udają!
Dodatek kremu i migdałów w naszej propozycji sprawia, że ten prosty deser wygląda bardzo efektownie i apetycznie.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 80
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
80
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska
www.wedel.pl
www.czekolada.pl
Infolinia Konsumencka 801 811 011
Opłata według taryfy lokalnej
Adres zwrotny
LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska
www.wedel.pl
www.czekolada.pl
Infolinia Konsumencka 801 811 011
Opłata według taryfy lokalnej