Kategorie
Mięso i ryby, Ryba surowa, Filety i części specjalne
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 351 kJ / 83 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 0,0 g
- w tym cukry: 0,0 g
Białko: 18 g
Sól: 0,38 g
Cechy
100 % smaku - bez glazury, dziki łosoś
Nazwa produktu uregulowana prawnie
2 porcje filetów z łososia. Produkt głęboko mrożony.
Logotypy stron trzecich
MSC
Opis produktu
Produkt pochodzi z łowiska spełniającego standardy MSC w zakresie dobrze zarządzanego, zrównoważonego rybołówstwa. www.msc.org/pl
O marce
Skąd pochodzą nasz składniki?
Sprawdź na www.frosta.pl
Pozostałe informacje
Produkt pakowany próżniowo.
MSC - www.msc.org, MSC-C-50086
FSC - www.fsc.org, Mix, FSC C110875
Przygotowanie i stosowanie
Podczas przygotowywania łososia wytraca się białko w postaci białych plamek - jest to zjawisko naturalne.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C.
Przechowywanie w domu:
*(-6 °C): 4 dni;
**(-12 °C): 3 tygodnie;
***(-18 °C): do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk z boku kartonika).
Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C: -18
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 200
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
200
Jednostka (tekst opisowy)
g
Pochodzenie
Obszar połowu ryb: Łosoś pacyficzny gorbusza (Oncorhynchus gorbuscha), złowiony w morzu, obszar połowu: FAO 61 (Pacyfik Północno-Zachodni) lub FAO 67 (Pacyfik Północno-Wschodni) - patrz pole kodowe.
Tekst dowolny o pochodzeniu: Narzędzie połowu: 1 - niewody, 3 - sieci skrzelowe i podobne, 4 - sieci okrążające i podrywki, 5 - haki i liny, 7 - pułapki; patrz pole kodowe.
Adres producenta
FRoSTA sp. z o.o.
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz
Polska
www.frosta.pl,
info@frosta.pl,
www.facebook.com/frosta.pl
www.instagram.com/frosta_pl
Adres zwrotny
FRoSTA sp. z o.o.
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz
Polska
www.frosta.pl,
info@frosta.pl,
www.facebook.com/frosta.pl
www.instagram.com/frosta_pl
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
Ryba jest surowcem naturalnym i mimo restrykcyjnej kontroli procesu filetowania możliwe jest, że w tym produkcie znajdą się małe ości (wyrostki ościste).