Kategorie
Artykuły spożywcze, Herbatniki, Inne produkty zastępujące pieczywo
Składniki
mąka PSZENNA, woda, olej rzepakowy, stabilizator: glicerol, otręby PSZENNE (1,8 %), płatki OWSIANE (1,6 %), płatki JĘCZMIENNE (1,6 %), GLUTEN PSZENNY, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, siemię lniane (0,7 %), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól, substancja spulchniająca: węglany sodu, nasiona chia (nasiona szałwii hiszpańskiej - Salvia hispanica) (0,5 %), glukoza, substancje konserwujące: propionian wapnia, sorbinian potasu, środek do przetwarzania mąki: L-cysteina
Wartość odżywcza 100 g
Wartość energetyczna: 1286 kJ / 305 kcal
Tłuszcz: 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 1,9 g
Białko: 9,1 g
Sól: 1,1 g
Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu (4 x 62,5 g).:
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Tortilla - placki pszenne z dodatkiem otrębów pszennych, płatków owsianych, płatków jęczmiennych, siemienia lnianego i nasion Chia (szałwii hiszpańskiej - Salvia hispanica) wstępnie podpieczone.
Pozostałe informacje
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Masa netto: 250 g (4 x 62,5 g)
Zalecenia dla alergików
Jęczmień: Zawiera
Zboża zawierające gluten: Zawiera
Owies: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
W celu łatwiejszego oddzielenia placków od siebie należy zamknięte opakowanie wygiąć w górę i w dół.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 15-25°C (chronić przed gorącem i zmianami temperatury). Po otwarciu przechowywać w zamkniętym opakowaniu (zalecana temperatura 15-25°C) i spożyć w ciągu 4 dni.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 15
Maks. temp. °C: 25
Przepisy
Przepis na:
Mexican Tortilla
Składniki:
- Oliwa z oliwek
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 500 g mięsa mielonego
- 4 placki Wraps Tortilla
- 200 g sera żółtego
Przygotowanie:
Rozgrzewamy maksymalnie grilla. Następnie na rozgrzanej patelni z olejem smażymy posiekaną cebulę i czosnek, przez około 2-3 minuty bądź do miękkości. Stopniowo zwiększamy ogień i dodajemy mięso mielone, smażymy około 6-8 minut, cały czas mieszając. 1/4 farszu układamy na połowie tortilli posypując go startym, żółtym serem. Kolejno składamy placek na pół. Smarujemy oliwą i tak przygotowaną tortillę grillujemy 2-3 minuty.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 62.5
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
62,5
Jednostka (tekst opisowy)
g
Liczba jednostek
Liczba jednostek: 4
Adres producenta
Develey Polska Sp. z o.o.
ul. Batalionu Platerówek 3
03-308 Warszawa
www.develey.pl
Adres zwrotny
Develey Polska Sp. z o.o.
ul. Batalionu Platerówek 3
03-308 Warszawa
www.develey.pl