Kategorie
Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Ciasto w proszku
Składniki
Ciasto: mąka PSZENNA, cukier, błonnik roślinny, skrobia PSZENNA, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), serwatka w proszku (z MLEKA), MLEKO w proszku odtłuszczone, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat, Krem: cukier, syrop glukozowy, olej palmowy, glukoza, skrobia modyfikowana, emulgator: E 472a, żelatyna wieprzowa, barwnik: betanina, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, białka MLEKA, truskawka liofilizowana (0,5%), aromat, Posypka: glukoza, cukier, mąka ryżowa, syrop glukozowy (z PSZENICY), barwnik: dwutlenek tytanu, substancja glazurująca: szelak, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sól, tłuszcz kokosowy
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać SOJĘ.
po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu w 100 g
Wartość energetyczna: 1326 kJ / 318 kcal
Tłuszcz: 16,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1 g
Węglowodany: 35,0 g
w tym cukry: 14,2 g
Błonnik: 7,1 g
Białko: 4,4 g
Sól: 0,52 g
Z jednego opakowania otrzymujemy 15 babeczek po ok. 28 g.:
Cechy
źródło błonnika, 15 babeczek
Zawartość opakowania
Opakowanie zawiera:, 188 g mieszanki do wypieku babeczek, 34 g mieszanki do przygotowania kremu, 11 g posypki cukrowej, 15 papierowych foremek do babeczek
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Babeczki w proszku o smaku czekoladowym z kremem o smaku truskawkowym oraz posypką cukrową
O marce
Gellwe - Właśnie to lubię
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten: Zawiera
Mleko: Zawiera
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Babeczki z kremem i perełkami
Przygotuj:
Do wypieku babeczek
1 jajko
75 ml oleju (ok. 8 łyżek)
60 ml wody (ok. 6 łyżek)
Do sporządzenia kremu
110 ml zimnego mleka (trochę mniej niż ½ szklanki)
Sposób przygotowania babeczek:
1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na blasze do pieczenia ustawić 15 papierowych foremek. Mieszankę do pieczenia babeczek wsypać do miski, dodać jajko, olej i wodę. Następnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach przez około 2 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Przygotowane ciasto przełożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. 1 łyżce, do 2/3 wysokości foremek) i natychmiast wstawić do bardzo mocno nagrzanego piekarnika.
3. Piec babeczki na środkowym poziomie piekarnika ok. 18 minut (bez termoobiegu!). Po upieczeniu wyjąć je z piekarnika i pozostawić do wystudzenia.
Sposób przygotowania kremu:
1. Do wysokiego naczynia wlać 110 ml zimnego mleka, a następnie wsypać zawartość saszetki z mieszanką do kremu.
2. Przy pomocy miksera ubijać na najwyższych obrotach przez 3-4 min. do momentu uzyskania pożądanej konsystencji.
Dekorowanie babeczek:
Babeczki udekorować kremem i posypać wg uznania posypką.
Dekoruj i baw się!
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 233
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
233
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Adres zwrotny
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów