Kategorie
Artykuły spożywcze, Ryż i makaron, Spaghetti w torebce
Składniki
semolina - mąka z PSZENICY durum
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać jaja, soję, gorczycę i łubin.
Wartość odżywcza w 100 g produktu po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 774 kJ/183 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 37 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 6 g
Sól: 0,01 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron z semoliny z pszenicy durum.
Opis produktu
Pszenica durum to wyselekcjonowany gatunek zboża, z którego powstaje semolina - mąka do wyrobu wysokiej jakości makaronów.
Makarony otrzymane z semoliny dłużej pozostają jędrne, sprężyste i lekko twarde.
Najlepiej podawać al dente.
Zalecenia dla alergików
Jaja: Może zawierać
Łubin: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 500
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
500
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
Wyprodukowano przez:
Pasta Zara S.p.A.
Via Castellana 34
31039 Riese Pio X (TV),
Italy
dla:
Goliard Sp. z o.o.
42-290 Łojki,
ul. Długa 6
tel./fax (+48) 34 327 93 79
Adres zwrotny
Goliard Sp. z o.o.
42-290 Łojki,
ul. Długa 6
tel./fax (+48) 34 327 93 79
Dział sprzedaży i obsługi klienta:
tel./fax (+48) 34 327 12 29
www.goliard.pl