Kategorie
Artykuły spożywcze, Ryż i makaron, Makaron tradycyjny
Składniki
semolina - mąka z PSZENICY durum, szpinak sproszkowany 5,2 %
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać jaja.
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ/ 351 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 69 g
w tym cukry: 3,1 g
Błonnik: 3,6 g
Białko: 14 g
Sól: 0,03 g
Cechy
pszenica durum, naturalne składniki, wyjątkowy smak
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron ze szpinakiem.
Zalecenia dla alergików
Jaja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania: Dodaj makaron do wrzącej, osolonej wody (6 g soli na 1 litr wody na każde 100 g makaronu). Gotować przez 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Odcedzić i podawać zgodnie z życzeniem.
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem: data z boku opakowania (podana data wraz z kodem jest jednocześnie oznaczeniem partii). Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 400
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
400
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Goliard Sp. z o.o.
42-290 Łojki k/Częstochowy,
ul. Długa 6
Adres zwrotny
Goliard Sp. z o.o.
42-290 Łojki k/Częstochowy,
ul. Długa 6