Kategorie
Artykuły spożywcze, Ryż i makaron, Makaron tradycyjny
Składniki
semolina - mąka z PSZENICY durum, pasteryzowana masa JAJOWA 20 % (odpowiada proporcji 5 jaj na 1 kg mąki)
Wartość odżywcza w 100 g produktu po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 498 kJ/118 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 21 g
w tym cukry: 1 g
Błonnik: 1,4 g
Białko: 5 g
Sól: 0,01 g
Cechy
specjalność marki, pszenica durum
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron Nitka 5-jajeczny.
Opis produktu
Pszenica durum to wyselekcjonowany gatunek zboża, z którego powstaje semolina - mąka do wyrobu wysokiej jakości makaronów.
Makarony otrzymane z semoliny dłużej pozostają jędrne, sprężyste i lekko twarde.
Zalecenia dla alergików
Jaja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 250
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Produkt UE
Rozmiar opakowania
250
Jednostka (tekst opisowy)
g
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w UE
Adres producenta
Goliard Sp.z o.o.,
42-290 Łojki k/Częstochowy,
ul. Długa 6
tel./fax. (+48) 34 327 93 79,
www.goliard.pl
Adres zwrotny
Goliard Sp.z o.o.,
42-290 Łojki k/Częstochowy,
ul. Długa 6
tel./fax. (+48) 34 327 93 79,
Dział sprzedaży i obsługi klienta:
tel./fax. (+48) 34 327 12 29
www.goliard.pl