Twój koszyk jest pusty.
Kategorie

Henglein Ciasto kruche 350 g

6,19zł / szt.
Cena 17,69zł za 1 kg

Kategorie


Produkty mleczarskie i pieczywo, Ciasta, Ciasta

Składniki


mąka PSZENNA, woda, tłuszcz palmowy, cukier, MASŁO, olej rzepakowy, alkohol etylowy, substancje spulchniające: E 450, E 500, regulator kwasowości: kwas cytrynowy

w 100 g produktu:


Wartość energetyczna : 1703 kJ/407 kcal
Tłuszcz : 20,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 10,0 g
Węglowodany : 47,1 g
w tym cukry : 11,9 g
Białko : 5,2 g
Sól : 0,41 g


Cechy


smak domowej kuchni, na papierze do pieczenia w prostokątnym formacie

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Ciasto kruche. Produkt garmażeryjny chłodzony.

Opis produktu


Świeże ciasto kruche Henglein nadaje się do wykonania: - spodów do ciast i torcików owocowych, - chrupiących spodów do ciast, tart, serników, - keksów lub placków idealnych na świąteczne wypieki oraz wielu innych, - ciasto nadaje się idealnie na szarlotkę (wtedy do wypieku niezbędne są dwa opakowania: jedno opakowanie na spód, drugie na górę).

Zalecenia dla alergików


Pszenica: Zawiera
Mleko: Zawiera


Przygotowanie i stosowanie


Ciasto kruche na 10 min przed użyciem wyjąć z lodówki

Przechowywanie


Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.

Warunki przechowywania


Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8


Przepisy


Tarta z jabłkami i winem Należy użyć: 0,75 l białego wina (lub soku jabłkowego), 150 g cukru, opakowanie cukru waniliowego, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 kg jabłek, 400 ml słodkiej śmietany, kakao lub cynamon. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciastem dno i brzegi (na wysokość 4 cm). Obrane jabłka pokroić w plasterki i rozłożyć na dnie ciasta. Przygotowanie nadzienia: wino lub sok jabłkowy zagotować z dodatkiem budyniu, cukru i cukru waniliowego. Masę wylać na ułożone w formie jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C ok. 45-50 min. Upieczone ciasto schłodzić. Ubić śmietanę, ewentualnie posłodzić do smaku i wylać na schłodzone ciasto, wygładzić nożem, posypać kakao lub cynamonem i podawać. Wskazówka: Do nadzienia dodać 1 łyżeczkę cynamonu i 100 g startych migdałów. Sernik waniliowy Należy użyć: 6 jajek, 150 g cukru, 1250 g chudego sera białego, 1 budyń śmietankowy, 80 g margaryny, 50 g zmielonych migdałów, starta skóra z cytryny. Przygotowanie: Wyłożyć ciastem kruchym Henglein dno i brzegi formy na wysokość 4 cm. Dno ciasta nakłuć widelcem. Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę. Tłuszcz utrzeć z cukrem, następnie dodać ser, budyń śmietankowy, żółtka, migdały i skórkę pomarańczy. Ostrożnie wymieszać składniki z ubitą pianą. Masę wlać na spód ciasta i rozsmarować. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. 45-50 min.

Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 350


Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Kraj


Kraj produkcji: Niemcy


Rozmiar opakowania


350

Jednostka (tekst opisowy)


g

Średnia miara


Średnia miara (e)

Pochodzenie


Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Niemczech


Adres producenta


Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice

Adres zwrotny


HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice tel. 32/260 55 66 www.henglein.pl


Znaczniki produktu
Klienci, którzy kupili ten produkt nabyli również:
Kalinka Sznytka 60g sztuka
Cena 7,50zł za 1 kg
0,45zł / szt.
2,19zł / szt.
Coca-Cola zero Napój gazowany 2,25 l
Cena 3,24zł za 1 Litr
7,29zł / szt.
Ziemniaki luz
Cena 1,69zł za 1 kg
1,69zł / kg