Kategorie
Potrawy gotowe, Quiches i pizza, Inne quiche / pizza
Składniki
mąka PSZENNA, woda, olej rzepakowy, skrobia PSZENNA, oliwa z oliwek, alkohol etylowy, sól, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), drożdże, białko PSZENNE, glukoza, mąka kukurydziana, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
Tekst oznakowania alergenów
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone POGRUBIONĄ czcionką.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1126 kJ/267 kcal
Tłuszcz: 5,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 45 g
w tym cukry: 2,5 g
Białko: 6,6 g
Sól: 1,9 g
Cechy
świeży, na papierze do pieczenia
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Spód do pizzy. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Opis produktu
Odpowiednie dla wegetarian.
O marce
25 lat Henglein
Zalecenia dla alergików
Pszenica: Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. upiec przed spożyciem.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +8 °C.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Przepisy
Propozycje przygotowania pizzy:
1. Pizza włoska (jak na opakowaniu): cząstki pomidorów, pieczarki, czarne oliwki, upieczoną pizze udekorować świeżą rukolą.
2. Pizza z kurczakiem: kawałki piersi z kurczaka (wcześniej podsmażone), cebula, papryka, kukurydza, oregano, bazylia.
3. Pizza z szynką i salami: szynka, salami, cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, oregano, bazylia.
4. Pizza specjalna: przed nałożeniem dodatków posypać serem mozzarella, następnie szynka, salami, bekon, cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, pokrojone (ugotowane) jajko, oregano, bazylia.
5. Pizza z tuńczykiem: tuńczyk, pieczarki, cebula, papryka, bazylia, oregano.
6. Pizza wegetariańska: cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, bakłażan, brokuł, czosnek, kukurydza, świeży ogórek, oregano, bazylia.
Przed nałożeniem składników ciasto posmarować sosem pomidorowym. Przepis na sos na opakowaniu.
Udekorowaną pizzę posypać tartym serem, najlepiej mozzarella.
Propozycja przygotowania sosu:
Należy użyć: 150 ml koncentratu, sosu pomidorowego lub ketchupu, 2-3 łyżki oleju, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, czosnek, oregano, bazylia i tymianek do smaku. Wszystko wymieszać, posmarować ciasto pozostawiając brzegi ok. 1 cm.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 400
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Niemcy
Rozmiar opakowania
400
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Niemczech
Adres producenta
Wyprodukowano przez:
HENGLEIN GmbH
dla:
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl
Adres zwrotny
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl