Kategorie sklepu
Zrealizujemy twoje zamówienie jeżeli zamówisz w ciągu
Twój koszyk jest pusty.
Kategorie

Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g

7,19zł / szt.
Cena 19,43zł za 1 kg

Kategorie

Potrawy gotowe, Quiches i pizza, Inne quiche / pizza

Składniki

mąka PSZENNA, woda, tłuszcz palmowy, alkohol etylowy, cukier, sól spożywcza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna: 1575 kJ/378 kcal
Tłuszcz: 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
Węglowodany: 33 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,60 g

Cechy

doskonałe do domowych wypieków, na papierze do pieczenia

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto francuskie - Półprodukt garmażeryjny chłodzony.

O marce

25 lat Henglein

Zalecenia dla alergików

Pszenica: Zawiera

Przygotowanie i stosowanie

Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. Upiec przed spożyciem. 1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd. 2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp. 3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku! 4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia tak, by nadzienie nie wypłynęło. 5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem. 6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego) skraca się czas pieczenia. 7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2° C do +8° C.

Warunki przechowywania

Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8

Przepisy

Brzoskwiniowa poduszka: Należy użyć: 1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein 250 g sera mascarpone 250 g sera homogenizowanego sok z 1/2 cytryny lub kilka łyżeczek soku brzoskwiniowego z puszki 60 g cukru pudru 50 g wiórek kokosowych 1 puszka brzoskwiń 850 ml Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie Henglein rozwinąć, wykroić 16 prostokątów (12 cm x 6 cm), następnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C. Piec około 15 min. W czasie pieczenia przygotować nadzienie. 2. Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiórkami kokosu. Nadzienie serowe można zastąpić ubitą, słodką śmietaną. 3. Upieczone i ostudzone prostokąty z ciasta francuskiego przekroić w połowie (patrz zdjęcie). Na dolną część nałożyć przygotowany wcześniej krem serowy, następnie ułożyć pokrojoną w plasterki brzoskwinie z puszki lub świeżą (świetnie sprawdzają się również truskawki, maliny, jagody), przykryć pozostałą częścią ciasta francuskiego. Oprószyć cukrem pudrem.

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy: 375

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna): Gramów

Kraj

Kraj pochodzenia: Niemcy

Rozmiar opakowania

375

Jednostka (tekst opisowy)

g

Średnia miara

Średnia miara (e)

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Niemczech

Adres producenta

Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl

Adres zwrotny

HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl

Znaczniki produktu
Klienci, którzy kupili ten produkt nabyli również:
2,79zł / szt.
2,99zł / szt.
Sznytka sztuka
Cena 7,50zł za 1 kg
0,45zł / szt.
Ziemniaki luz
Cena 3,29zł za 1 kg
3,29zł / kg