Kategorie
Żywność mrożona, Warzywa, Inne warzywa mrożone
Składniki
kapusta brukselska
Tekst dotyczący alergenów
PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ: SELER, GORCZYCĘ, MLEKO, JAJA, SOJĘ, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna: 191 kJ / 46 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 3,2 g
w tym cukry: 3,1 g
Błonnik: 5,2 g
Białko: 4,5 g
Sól: 0,02 g
Cechy
wysoka zawartość błonnika, 100% natury
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Brukselka. Produkt głęboko mrożony.
Logotypy stron trzecich
Wstęga Möbiusa
Opis produktu
Brukselka to zdrowe i aromatyczne warzywo. Świetnie pasuje do dań głównych, a także jako przekąska sama w sobie.
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Mango
Hortex Bukiet jarzyn wiosenny
Hortex Zupa jesienno-zimowa
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6°C 4 dni
** -12°C 1 miesiąc
*** poniżej -18°C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Tarta z brukselką
Składniki:
- Brukselka Hortex - 1 opakowanie
- 200 g mąki pszennej
- 100 g masła
- 100 ml śmietanki 30%
- 100 g boczku wędzonego
- 50 g parmezanu lub sera grana padano
- 2 żółtka
- 1 jajko
- 1 łyżka śmietany
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki musztardy ziarnistej
- sól, pieprz
Gotowe w 75 minut
Przygotowanie:
Brukselkę lekko rozmroź. Masło posiekaj z mąką, dodaj żółtka, sól, 1 łyżkę śmietany i zagnieć ciasto. Uformuj kulę, zwiń w folię i schłodź w lodówce przez 30 minut. Brukselki przekrój na pół, dokładnie obtocz w miodzie i musztardzie i włóż do lodówki. Piekarnik nagrzej do temperatury 190°C. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż nim dno i boki formy na tartę. Ciasto ponakłuwaj widelcem i piecz 10 minut. W tym czasie wymieszaj pozostałą śmietanę z jajkiem, startym serem, solą i pieprzem. Boczek pokrój w kostkę i dodaj do masy jajecznej. Tak przygotowaną masę wylej na podpieczony spód i ułóż na niej połówki brukselek przecięciem do góry. Ponownie wstaw do piekarnika i piecz kolejne 30-35 minut.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 450
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Produkt UE
Rozmiar opakowania
450
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Miejsce pochodzenia: Unia Europejska
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa