Kategorie
Żywność mrożona, Dania mrożone, Inne
Składniki
warzywa w zmiennych proporcjach: kapusta kiszona (kapusta, sól) 40%, ziemniaki, marchew, pietruszka, cebula, SELER
Tekst dotyczący alergenów
PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ: GORCZYCĘ, MLEKO, JAJA, SOJĘ, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna: 166 kJ / 39 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 6,9 g
w tym cukry: 1,9 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 1,4 g
Sól: 0,3 g
Cechy
wysoka zawartość błonnika, 100% natury
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Logotypy stron trzecich
Wstęga Möbiusa
Opis produktu
Kapuśniak na kiszonej kapuście jest bombą witaminową połączoną z przepysznym smakiem, a do tego jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Poza kapustą w jego składzie znajdziemy: marchewkę, ziemniaki, cebulkę, a także pietruszkę i seler.
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Jagody leśne
Hortex Grochówka
Hortex Szpinak liście
Zalecenia dla alergików
Seler: Zawiera
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C / 4 dni
** -12 °C / 1 miesiąc
*** poniżej - 18 °C / do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Pulled Pork
Składniki:
- Kapuśniak z kiszonej kapusty Hortex - 1 opakowanie
- 1,5 kg mięsa z łopatki lub szynki wieprzowej
marynata:
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
- 1 łyżeczka chili w proszku
- pieprz
Gotowe w 30 minut + 9 godzin pieczenia
Przygotowanie:
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie natrzyj przygotowaną wcześniej marynatą. Zamarynowane mięso odstaw do lodówki na całą noc. Następnego dnia przełóż je do żaroodpornego naczynia, zasyp kapuśniakiem, a całość przykryj folią aluminiową lub pokrywką. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 120°C i piecz 8 godzin. Po tym czasie zwiększ temperaturę do 140°C, odkryj naczynie i dopiekaj mięso przez następną godzinę. Kiedy wystygnie, za pomocą dwóch widelców porozrywaj je na włókna i razem z kapuśniakiem podawaj jako danie obiadowe.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 450
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Produkt UE
Rozmiar opakowania
450
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Miejsce pochodzenia: Unia Europejska
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa