Kategorie
Żywność mrożona, Lody i desery mrożone, Soki, owoce i kremy mrożone
Składniki
wiśnie bez pestek
Tekst dotyczący alergenów
PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ: SELER, GORCZYCĘ, MLEKO, JAJA, SOJĘ, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna: 206 kJ / 49 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 9,9 g
w tym cukry: 9,9 g
Błonnik: 1,0 g
Białko: 0,9 g
Sól: 0 g
Cechy
źródło błonnika, 100% natury
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Wiśnie. Produkt głęboko mrożony.
Logotypy stron trzecich
Wstęga Möbiusa
Opis produktu
Wiśnie bez pestek są doskonałe do przygotowania deserów, koktajli oraz ciast. Dzięki temu, że są bez pestek znacznie skracają czas przygotowania.
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Borówka amerykańska
Hortex Maliny
Hortex Truskawki
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania
Gotowe do spożycia po rozmrożeniu. Owoce mogą być również użyte do: ciast, lodów, bitej śmietany, galaretek, kompotów czy koktajli.
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6°C 1 dzień
** -12°C 2 tygodnie
*** poniżej -18°C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Pasztet z wiśniami
Składniki:
- Wiśnie Hortex - 150 g
- 1 kg mięsa z udek kurczaka
- 300 g wędzonego boczku
- 100 g wątróbek drobiowych
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 jajko
- 10 ziarenek pieprzu
- 5 ziarenek ziela angielskiego
- 3 liście laurowe
- 1 gwiazdka anyżu
- sól, pieprz
Gotowe w 120 minut
Przygotowanie:
Obrane i pokrojone na kawałki cebule, marchewki i pietruszki włóż do garnka wraz z udkami i boczkiem i zalej ok. 2 l wody. Dodaj przyprawy i gotuj tak długo, aż mięso stanie się miękkie. Wyjmij je do przestudzenia, a do bulionu włóż wątróbki i znowu gotuj kilka minut. Następnie odcedź warzywa i wątróbkę (wywar zachowaj) i oddziel mięso od kości.
Przestudzone warzywa i obrane mięso dokładnie zmiel i wymieszaj z jajkiem, doprawiając solą i pieprzem. Jeśli mięso jest za suche możesz dodać odrobinę wywaru z gotowania. Na koniec do masy dodaj odsączone wiśnie i przełóż ją do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wygładzony po wierchu pasztet włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piecz przez godzinę.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 450
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
450
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
Wiśnie są drylowane maszynowo i pomimo dołożenia z naszej strony wszelkich starań, mogą sporadycznie zawierać pestki bądź ich fragmenty.