Kategorie
Żywność mrożona, Warzywa, Produkty ziemniaczane mrożone
Składniki
warzywa 99% w zmiennych proporcjach: fasola blanszowana 50%, marchew, SELER, pietruszka, por, przyprawy 1% (sól, naturalne aromaty w tym aromat dymu wędzarniczego, cebula, majeranek, czosnek)
Tekst dotyczący alergenów
PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ: GORCZYCĘ, MLEKO, JAJA, SOJĘ, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna: 303 kJ / 73 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 6,6 g
w tym cukry: 2,8 g
Błonnik: 11,2 g
Białko: 5,3 g
Sól: 0,63 g
Cechy
saszetka z przyprawą, wysoka zawartość błonnika, 100% natury
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka warzywna z przyprawami. Produkt głęboko mrożony.
Logotypy stron trzecich
Wstęga Möbiusa
Opis produktu
Zupa fasolowa to szybkie i sycące danie, które nadaje się zarówno na ciepłą kolacje jak i szybki lunch. Smak fasoli doskonale podkreślają zioła zawarte w przyprawie. Obok fasoli w zupie znajdują się warzywa takie jak: marchewka, seler, por, a także pietruszka.
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Grochówka
Hortex Truskawki
Hortex Fasolka szparagowa żółta
Zalecenia dla alergików
Seler: Zawiera
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6°C 4 dni
** -12°C 1 miesiąc
*** poniżej -18°C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Fasolka po bretońsku w pomidorach
Składniki:
- Zupa fasolowa Hortex - 1 opakowanie
- 400 g pomidorów krojonych, z puszki
- ok. 500 ml bulionu
- 150 g kiełbasy myśliwskiej
- 200 g boczku wędzonego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 2 listki laurowe
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka majeranku
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- sól, pieprz
Gotowe w 30 minut
Przygotowanie:
W garnku o grubym dnie lub na głębokiej patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojone w kostkę kiełbasę i boczek. Smaż do ich zrumienienia. Następnie dodaj posiekaną cebulę i czosnek, ziele angielskie, liść laurowy oraz zupę fasolową. Chwilę smaż, cały czas mieszając. Dodaj bulion i gotuj ok. 10 minut bez przykrycia. Wrzuć pomidory, dodaj koncentrat, cukier, przyprawę z saszetki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość duś jeszcze 10-15 minut. Na koniec dodaj majeranek. Podawaj ją ze świeżym pieczywem.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 450
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Produkt UE
Rozmiar opakowania
450
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Miejsce pochodzenia: Unia Europejska
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa