Kategorie
Żywność mrożona, Warzywa, Mieszanki warzywne mrożone
Składniki
warzywa 70% w zmiennych proporcjach: ziemniaki, marchew, cebula, pietruszka, SELER, podgrzybki 30%
Tekst dotyczący alergenów
PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ: GORCZYCĘ, MLEKO, JAJA, SOJĘ, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna: 194 kJ / 46 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 7,9 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 1,8 g
Sól: 0,04 g
Cechy
wysoka zawartość błonnika, 100% natury
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka warzywna z grzybami. Produkt głęboko mrożony.
Logotypy stron trzecich
Wstęga Möbiusa
Opis produktu
Łatwa i szybka do przygotowania zupa grzybowa. Dzięki składnikom takim jak: ziemniaki, podgrzybki, marchew, cebula, pietruszka i seler może stanowić bardzo pożywny i niezwykle smaczny posiłek.
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Zupa pieczarkowa
Hortex Jagody leśne
Hortex Bób
Zalecenia dla alergików
Seler: Zawiera
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6°C 1 dzień
** -12°C 2 tygodnie
*** poniżej -18°C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Zupa grzybowa z oliwą truflową
Składniki:
- Zupa grzybowa Hortex - 1 opakowanie
- Włoszczyzna paski Hortex - 1 opakowanie
- 1 l bulionu np. grzybowego
- 200 g pieczarek
- 50 ml śmietany 30%
- 50 ml białego wytrawnego wina
- 40 ml oliwy truflowej
- 2 białe cebule
- 1 pęczek koperku
- 0,5 g szafranu
- olej rzepakowy
- sól, pieprz
Gotowe w 50 minut
Przygotowanie:
Pieczarki oczyść i pokrój na ćwiartki. Cebule pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju na złoty kolor i przełóż do garnka. To samo zrób z włoszczyzną, zupą grzybową i pieczarkami. Wszystkie podsmażone składniki przełóż do jednego garnka, zalej bulionem i gotuj. Na patelnię, na której smażone były warzywa wlej wino, wsyp szafran i szybko zagotuj i odstaw. Do garnka z bulionem dodaj śmietanę i zaparzony w winie szafran, całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dolej oliwę truflową. Zupę podawaj ze świeżo posiekanym koperkiem.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 450
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Produkt UE
Rozmiar opakowania
450
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Miejsce pochodzenia: Unia Europejska
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa