Kategorie
Żywność mrożona, Dania mrożone, Inne
Składniki
warzywa w zmiennych proporcjach: ziemniaki, marchew, cebula, SELER, szpinak w sosie śmietanowym 35%: szpinak 70%, sos śmietanowy 30% (woda, ŚMIETANKA, mąka ryżowa, MASŁO, sól, substancja zagęszczająca - guma guar, gałka muszkatołowa), pieczarki 15%
Tekst dotyczący alergenów
PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ: GORCZYCĘ, JAJA, SOJĘ, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna: 191 kJ / 46 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 5,2 g
w tym cukry: 1,9 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 1,8 g
Sól: 0,3 g
Cechy
wysoka zawartość błonnika, 100% natury
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka warzywna z pieczarkami i szpinakiem w sosie śmietankowym. Produkt głęboko mrożony.
Logotypy stron trzecich
Wstęga Möbiusa
Opis produktu
Zupa królewska to propozycja dla wielbicieli szpinaku i nie tylko. Wystarczy tylko 12 minut żeby cieszyć się pyszną zupą, której głównym składnikiem jest szpinak, a smak uzupełniają ziemniaki, marchew, pieczarki, seler oraz cebulka.
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Kapuśniak z kiszonej kapusty
Hortex Włoszczyzna paski
Hortex Zupa grzybowa
Zalecenia dla alergików
Seler: Zawiera
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C 1 dzień
** -12 °C 2 tygodnie
*** poniżej -18 °C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Pierożki filo z bryndzą
Składniki:
- Zupa królewska Hortex - 1 opakowanie
- 150 g bryndzy
- 10 płatów ciasta filo
- 50 g masła
- 1 jajko
- 2 łyżeczki maku
- 1 ząbek czosnku
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- sól, pieprz
Gotowe w 40 minut
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć do niej drobno posiekany czosnek, chwilę smaż, po czym dodaj zawartość zupy królewskiej. Często mieszaj i smaż do miękkości warzyw. Następnie dopraw je do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dodaj rozdrobnioną bryndzę i wymieszaj, tak by ser zespolił nadzienie, po czym odstaw do przestygnięcia. Piekarnik nagrzej do temperatury 190°C. W tym czasie plastry ciasta filo posmaruj masłem, pokrój na podłużne pasy o szerokości ok. 10 cm. Następnie nałóż łyżkę gotowego farszu na krótszy brzeg paska i składaj w trójkąty po przekątnej, tak żeby powstał rożek. Tak przygotowane pierożki filo po wierzchu posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp makiem. Wstaw do piekarnika mniej więcej na 20 minut. Po upieczeniu odstaw pierożki na kilka minut aby ostygły.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 450
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Produkt UE
Rozmiar opakowania
450
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Miejsce pochodzenia: Unia Europejska
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa