Kategorie
Artykuły spożywcze, Sosy i przyprawy, Sosy i przyprawy
Składniki
zielone chili 50%, trawa cytrynowa 12%, galangal 12%, sól, czosnek 6%, cukier, pasta z KREWETEK (KREWETKI, sól), kolendra, limonka kaffir, pieprz, kmin 1%
w 100 g produktu:
wartość energetyczna : 257 kJ/61 kcal
tłuszcz : 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,9 g
węglowodany : 10 g
w tym cukry : 5,0 g
błonnik : 2,0 g
białko : 2,0 g
sól : 16,9 g
Cechy
kuchnia tajska
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Pasta Curry Zielona
Opis produktu
Pasta Curry Zielona to niezwykle aromatyczne danie. Jest równie ostre jak czerwone curry, jednak wyczuwa się w nim wyraźną nutę słodyczy. Zielone curry składa się z mieszanki przypraw (chili, trawa cytrynowa, galangal, czosnek, kmin). Wystarczy dodać mleczko kokosowe, warzywa (np. pieczarki, paprykę, cukinię) oraz mięso, najczęściej wieprzowinę lub drób. Dania curry mają swoje korzenie w Azji, ale są znane i cenione na całym świecie. To synonim egzotyki i doskonałej kuchni. Są bardzo łatwe w przygotowaniu. Słoiczek wystarcza do przygotowania dania dla od 4 do 10 osób - w zależności od preferowanego stopnia ostrości.
Zalecenia dla alergików
Skorupiaki: Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 115
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj produkcji: Tajlandia
Rozmiar opakowania
115
Jednostka (tekst opisowy)
g
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Tajlandii.
Adres producenta
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom. Pieńków 147A 05-152 Czosnów
Adres zwrotny
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom. Pieńków 147A 05-152 Czosnów