Kategorie
Produkty mleczarskie i pieczywo, Jogurty, Jogurty
Składniki
MLEKO pasteryzowane, serwatka odtłuszczona (z MLEKA), woda, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, MLEKO w proszku odtłuszczone, imbir - proszek 0,06%, mango - przecier 0,05% (przecier z zagęszczonego przecieru), aromat, barwnik: karoteny, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium lactis
w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 283 kJ / 67 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 13,2 g
w tym cukry: 11,6 g
Białko: 1,7 g
Sól: 0,10 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Napój jogurtowy o smaku mango-imbir.
Zalecenia dla alergików
Mleko: Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Przed spożyciem wstrząsnąć. Pić schłodzone.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 12 godzin.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 350
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Polska
Rozmiar opakowania
350
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Adres producenta
Wyprodukowano na zlecenie: Lactalis Polska Sp. z o.o. ul. Olkuska 7 02-604 Warszawa
Adres zwrotny
Lactalis Polska Sp. z o.o. ul. Olkuska 7 02-604 Warszawa Opinie na temat produktu prosimy kierować na adres: jakosc@lactalis.pl