Kategorie
Artykuły spożywcze, Sosy i przyprawy, Sosy i przyprawy
Składniki
sól, czosnek, bazylia - 10%, GORCZYCA biała, cukier, imbir, tymianek - 3%, natka pietruszki - 3%, kwas: kwas cytrynowy, rozmaryn
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać JAJA, MLEKO, SELER, SOJĘ, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN.
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 902/214 (kJ/kcal)
Tłuszcz : 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany : 34 g
w tym cukry : 33 g
Białko : 8,0 g
Sól : 42,0 g
Cechy
bez dodatku glutaminianu monosodowego, gwarancja jakości
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa.
Opis produktu
Łososia od wieków uważano za rarytas. Nawet dziś, gdy łatwiej go zdobyć, wciąż ma status ryby wykwintnej. Najcenniejszy w łososiu jest delikatny smak i dlatego doprawia się go subtelnie. Niektórzy zapiekają go w miodowo-musztardowym sosie i posypują orzechami, lecz nawet smażony na grillu lub patelni, delikatnie zmacerowany w ziołach i przyprawach, prezentuje się i smakuje bardzo szlachetnie.
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepisy
Łosoś ze szpinakiem Składniki (dla 4 osób): 4 filety z łososia (po ok. 200 g), 8 łyżeczek soku z cytryny, 700 g ziemniaków pokrojonych w cienkie plastry, 500 g świeżego szpinaku (lub 250 g mrożonego w liściach), 0,5 l bulionu drobiowego, 80 ml śmietanki 18%, olej, produkty Kamis: 2 łyżeczki Przyprawy do ryb, 4 łyżeczki Czosnku granulowanego. Przygotowanie: 1. Każdy filet posyp 1/2 łyżeczki przyprawy, polej 1 łyżeczką soku z cytryny, i 1 łyżką oleju. Odstaw w chłodne miejsce na pół godziny. 2. Filety ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz w piekarniku z funkcją grill w temp. 250°C przez 15 minut. 3. Na patelnię wlej 4 łyżki oleju, wrzuć ziemniaki i smaż 10 minut, od czasu do czasu mieszając. 4. Wlej bulion, dodaj czosnek, szpinak i gotuj, aż szpinak i ziemniaki będą miękkie. Dodaj śmietankę. 5. Łososia podawaj ułożonego na warstwie ziemniaków ze szpinakiem i polanego 1 łyżeczką soku z cytryny.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 20
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj produkcji: Polska
Rozmiar opakowania
20
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Adres producenta
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Więcej inspiracji znajdziecie na: www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl