Twój koszyk jest pusty.
Kategorie

Knorr Bulion szlachetny grzybowy na borowikach leśnych 60 g (6 kostek)

3,89zł / szt.
Cena 64,83zł za 1 kg

Kategorie


Artykuły spożywcze, Mieszanki sosów i kostki rosołowe, Kostki rosołowe

Składniki


sól, tłuszcz roślinny (palmowy, Shea, Sal), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy, cukier, aromaty, ekstrakt drożdżowy, borowiki (0,7%), barwnik: karmel amoniakalny, kwas: kwas cytrynowy, nasiona SELERA

Wartość odżywcza przygotowanego podstawowego bulionu 100 ml


Energia: 20 kJ/5 kcal
Tłuszcz : 0,4 g
w tym kwasy nasycone : 0,3 g
Węglowodany : 0,1 g
w tym cukry : 0,1 g
Białko : 0,2 g
Sól : 1,1 g
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:
**Opakowanie pozwala na przygotowanie 12 porcji po 250 ml (1 kostka to 2 porcje).:


Cechy


bez konserwantów

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Bulion grzybowy na borowikach leśnych

Opis produktu


Ta mała kostka bulionowa jest świetną propozycją, gdy chcemy aby danie do którego ją dodamy miało smakowity, grzybowy posmak. Doskonale nadaje się do przyrządzenia zup i sosów. Ułatwi także przygotowanie tortu naleśnikowego z żółtym serem. Przepis podajemy na naszej stronie.

Pozostałe informacje


1 porcja** zawiera: 50 kJ 15 kcal <1%* w 100 ml: 20 kJ / 5 kcal *% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). **Opakowanie pozwala na przygotowanie 12 porcji po 250 ml (1 kostka to 2 porcje).

Zalecenia dla alergików


Seler: Zawiera


Dodatki


Substancje konserwujące: Nie zawiera


Przygotowanie i stosowanie


Podstawowy sposób przygotowania: 1 kostkę rozpuść w 0,5 litra wrzącej wody.

Przechowywanie


Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.

Przepisy


Pulpety w sosie Przygotuj: - 600 g mielonej wieprzowiny - 1 kostkę Bulionu grzybowego Knorr - 200 g pieczarek - 1 ząbek czosnku - 1 cebulę - 1 kajzerkę - 3 łyżki mąki pszennej - 1 jajko - 3 łyżki śmietany 18% - oliwę do smażenia. Sposób przygotowania: Mięso włóż do miski, dodaj startą na tarce cebulę, posiekany czosnek, jajko i odciśniętą bułkę, namoczoną wcześniej w wodzie lub mleku. Wyrób masę, a następnie uformuj małe kulki. Obtocz je w mące i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Podsmaż pokrojone w plastry pieczarki, dodaj je do klopsów. Całość zalej szklanką wody i dodaj 1 kostkę bulionową Knorr, dzięki której sos nabierze głębokiego grzybowego smaku. Wszystko razem duś pod przykryciem około 20 min. Na koniec sos zapraw trzema łyżkami śmietany. Rada szefa kuchni: Do sosu możesz dodać grzyby suszone.

Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 10


Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Rozmiar opakowania


6 x 10

Jednostka (tekst opisowy)


g

Liczba jednostek


Liczba jednostek: 6


Adres producenta


Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa

Adres zwrotny


Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora Odwiedź: www.przepisy.pl


Znaczniki produktu
Klienci, którzy kupili ten produkt nabyli również:
Cytryny luz
Cena 11,99zł za 1 kg
11,99zł / kg
Coca-Cola Napój gazowany 330 ml
Cena 5,12zł za 1 Litr
1,69zł / szt.
Ziemniaki luz
Cena 1,69zł za 1 kg
1,69zł / kg
Ciechan wyborne 500 ml butelka
Cena 7,18zł za 1 Litr
3,59zł / szt.