Kategorie
Artykuły spożywcze, Sosy i przyprawy, Sosy i przyprawy
Składniki
bułka tarta (60 %) (mąka PSZENNA, drożdże, sól), cebula* (14 %), białko JAJA kurzego, sól jodowana, skrobia, majeranek, mineralna sól potasowa, papryka* (1,5 %), czarny pieprz (1,4 %), tłuszcz palmowy, hydrolizowane białko roślinne, czosnek* (0,8 %), ekstrakt drożdżowy, sól, *Uprawiane w sposób zrównoważony
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję, mleko, seler i gorczycę.
Wartość odżywcza 100 g Fixu
Energia: 1362 kJ/ 323 kcal
Tłuszcz: 2,9 g
w tym kwasy nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 8,0 g
Błonnik: 6,5 g
Białko: 15 g
Sól: 6,5 g
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
**1 porcja dania ≈ 367 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji.:
Cechy
gwarantujemy sposób na urozmaiconą dietę, doskonały smak, bez barwników, bez dodatku glutaminianu sodu
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Fix gołąbki bez zawijania.
Opis produktu
Kompozycja bułki tartej, cebuli, czosnku oraz przypraw do przygotowania Gołąbków bez zawijania.
O marce
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Jaja: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Dodatki
Dodatek MSG: Nie zawiera
Barwniki: Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Przygotuj:
500 g mięsa mielonego
pół główki małej kapusty
1 torebkę ryżu
1 mały koncentrat pomidorowy
3 łyżki oleju
500 ml wody
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1) Ugotuj ryż w torebce, poszatkuj drobno kapustę. Kapustę wymieszaj z mięsem, ugotowanym ryżem i Fixem. Uformuj 8-10 gołąbków.
2) Gołąbki podsmaż z obu stron na rozgrzanej głębokiej patelni. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z częścią letniej wody (300 ml), dopraw solą i pieprzem do smaku i zalej gołąbki.
3) Duś pod przykryciem na średnim ogniu ok. 30 min od czasu do czasu podlewając gołąbki pozostałą częścią wody (200 ml) w zależności od potrzeb. Gołąbki podawaj z ugotowanymi ziemniakami. Udekoruj natką pietruszki.
Rada:
1) Jeżeli mięso mielisz w domu, możesz też zmielić kapustę, nie trzeba jej będzie szatkować.
2) Jeśli chcesz, aby kapusta była bardziej miękka, możesz ją sparzyć przez 10 min.
3) Podawaj z porcją ulubionych warzyw.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 64
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
64
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Unilever Polska Sp. z o.o.,
skr. poczt. 315,
00-987 Warszawa 4,
„Knorr"
Odwiedź: www.przepisy.pl
Adres zwrotny
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Unilever Polska Sp. z o.o.,
skr. poczt. 315,
00-987 Warszawa 4,
„Knorr"
Odwiedź: www.przepisy.pl