Kategorie
Artykuły spożywcze, Sosy i przyprawy, Sosy i przyprawy
Składniki
koncentrat pomidorowy* (37%), skrobia, cukier, sól morska jodowana, mąka PSZENNA, cebula (6,5%), tłuszcz palmowy, czosnek, hydrolizowane białka roślinne, oregano, papryka, tymianek, rozmaryn, natka pietruszki, bazylia, *z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać mleko, jaja, seler i gorczycę.
100 g Fixu
Energia: 1328 kJ/317 kcal
Tłuszcz : 3,9 g
w tym kwasy nasycone : 1,7 g
Węglowodany : 59 g
w tym cukry : 35 g
Błonnik : 6,6 g
Białko : 9,6 g
Sól : 12,6 g
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
**1 porcja dania = 275 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji.:
Cechy
bez konserwantów, barwników i glutaminianu sodu
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Lasagne
Opis produktu
Kompozycja pomidorów, cebuli i ziół do przygotowania Lasagne. Przygotowane z dojrzewających w słońcu pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony starannie suszonych i umiejętnie łączonych z ziołami Sprawdź na www.knorr.pl
Pozostałe informacje
1 porcja** zawiera: 2885 kJ 688 kcal 34%* w 100 g: 1049 kJ/250 kcal *% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). **1 porcja dania = 275 g.
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Dodatki
Barwniki: Nie zawiera
MSG (glutaminian): Nie zawiera
konserwanty: Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Przepisy
Dodaj: 500 g mięsa mielonego 1 puszkę pomidorów 9 płatków lazanii 150 ml śmietany 50 g startego sera 3 łyżki oleju 50 ml wody Sposób przygotowania 1. Włącz piekarnik na 200°C. Podsmaż mięso na oleju. Dodaj do mięsa: puszkę pomidorów, Fix, 50 ml wody (przepłucz nią puszkę). Wymieszaj, doprowadź do wrzenia i duś ok. 2 minut. 2. Przygotuj naczynie żaroodporne (ok. 20x28 cm). Rozsmaruj 2-3 łyżki sosu na dnie a potem ułóż na zmianę płaty lazanii i sos (3 takie warstwy). Zakończ na sosie. Na wierzchu rozsmaruj śmietanę i rozłóż ser. 3. Przykryj naczynie folią aluminiową - tak aby nie dotykała sera. Piecz 30 minut, na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij folię aby ser się zapiekł. Porcje lazanii wykrajaj ok. 10 minut po wyjęciu z piekarnika. Odwiedź: www.przepisy.pl
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 56
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
56
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa
Adres zwrotny
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa Unilever Polska Sp. z o.o. skr. poczt. 315 00-987 Warszawa 4 „Knorr" Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora