Kategorie
Artykuły spożywcze, Mieszanki sosów i kostki rosołowe, Inne
Składniki
mąka PSZENNA, tłuszcz palmowy, barwnik: karmel amoniakalny
100 g produktu
Energia: 2381 kJ / 575 kcal
Tłuszcz : 40 g
w tym kwasy nasycone : 30 g
Węglowodany : 47 g
w tym cukry : 0,7 g
Błonnik : 2,5 g
Białko : 6,2 g
Sól : <0,01 g
Cechy
pomaga zagęszczać, nie powoduje powstawania grudek, błyskawiczna zasmażka Knorr zastępuje zasmażkę wykonaną tradycyjnym, domowym sposobem
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Zasmażka błyskawiczna ciemna
Opis produktu
Nie powoduje powstawania grudek! Błyskawiczna zasmażka Knorr zastępuje zasmażkę wykonaną tradycyjnym, domowym sposobem. Ciemna zasmażka błyskawiczna Knorr to idealna baza do przygotowania ciemnych sosów (w tym szczególnie pieczeniowego) i kremowych zup. Jej zastosowanie umożliwia nadanie odpowiedniej konsystencji i wydobycie pełnego smaku. Ciekawym urozmaiceniem podczas przygotowywania potrawy z użyciem zasmażki może być dodanie do niej czerwonego wina, śmietany, przecieru pomidorowego. Do zagęszczania sosów, zup, potraw z warzyw, ryb i drobiu.
Zalecenia dla alergików
Pszenica: Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
1. Doprowadź danie do wrzenia. 2. Dodaj za pomocą łyżki odpowiednią ilość zasmażki do gotującego dania i dokładnie wymieszaj. 3. Gotuj przez jedną minutę, ostrożnie mieszając. Sugerowane proporcje: - na 0,25 l sosu około 2 pełnych łyżek stołowych zasmażki (25 g) - na 0,5 l zupy około 3 pełnych łyżek stołowych zasmażki (35 g) - na 0,5 l bardzo gęstej zupy około 4 pełnych łyżek stołowych zasmażki (50 g)
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Przepisy
Przepis na sos z leśną nutką. Składniki: 1 mała marchew i cebula, kawałek wędzonego boczku, kilka pieczarek, 5 suszonych śliwek, gałązka rozmarynu, 1 kostka Bulionu grzybowego Knorr, 1/4 szklanki czerwonego wytrawnego wina, 3 łyżki Zasmażki ciemnej Knorr. Przygotowanie: Rozpuść 1 kostkę Bulionu grzybowego Knorr w 0,5 l wrzącej wody i odstaw na bok. Pokrój w paski marchew, cebulę, boczek, pieczarki i śliwki. Podsmaż boczek bez tłuszczu z cebulą. Dodaj marchew, pieczarki i śliwki i duś przez chwilę. Wlej wino i gotuj przez 3 minuty. Całość rozprowadź przygotowanym bulionem grzybowym, dodając gałązkę rozmarynu i gotuj kolejne 5 minut. Teraz wsyp Zasmażkę ciemną Knorr, zagotuj i dopraw do smaku. Wspaniale komponuje się z roladą nadziewaną suszem owocowym lub grzybami, dziczyzną czy stekiem z rusztu.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 250
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
250
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa
Adres zwrotny
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia : 1 impuls wg taryfy operatora. Odwiedź: www.przepisy.pl